Doktorlar skandal sözlere tepkili! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Doktorlar skandal sözlere tepkili!


 

Samsun’da bir kadının gelişmişlik göstergesi olarak “şimdi doktor dövüyoruz” diyerek yaptığı skandal açıklamaya tepki gösteren Mersin Tabip Odası yönetimi, yetkilileri göreve çağırdı.

Haber Merkezi

 

Bir Youtube kanalının Samsun'da yaptığı sokak röportajı sırasında mikrofon uzattığı bir kadının sözleri olay yarattı. Yoldan geçen vatandaşın "Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız." sözleri tepki çekti.

Skandal sözlere Mersin Tabip Odası yönetimi de tepki gösterdi. Odadan yapılan açıklamada, “Hekimler için ‘dövülebilir’ demek ‘suç işlemeye tahrik’tir; sorumlusu, bu zihinleri zehirleyen ortamı yaratanlardır” denildi.

“ZİHİNLERİ ZEHİRLEYEN ORTAMI YARATANLAR, HEKİMLERE YÖNELEN TÜM SALDIRILARIN DA AZMETTİRİCİLERİDİR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Youtube’daki ‘Mikrofondasın’ kanalında Samsun ilinde sokakta vatandaşlara mikrofon tutularak yapılan yayında bir kişi, hekimleri ‘dövebilir’ duruma gelmesini ‘gelişme’ olarak gördüğünü ifade etmiştir. Kanalın sahibi ve bir günlüğüne ünlü olanlar arasına katılan beyan sahibi kendilerinden memnun olabilirler. Ancak bu zihinleri zehirleyen ortamı yaratanlar, hekimlere yönelen tüm saldırıların da esasen azmettiricileridir.

Kanalın sahibinin kimliği, kanala ilişkin bilgilerde yer almamaktadır. Kanalın tanıtımında ‘Tarafsız yayın nasıl yapılır izleyin. Gündemimiz seçim olduğu için şu an bulunduğum şehir Samsun'da, tek başıma seçim anketleri yapıyorum. Yorum katmadan, saygılı ve tarafsız seçim yayınları nasıl yapılır herkesin görmesini istiyorum’ denilmişse de, esasen yapılanın gazetecilik ve yayıncılık olmadığı açıktır. Gazetecilik meslek ilke ve kuralları şiddete, şiddete çağrıya ve bu yönde tahriklere karşı taraf olmayı gerektirmektedir.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Türk Ceza Kanunu’nun ‘Suç işlemeye tahrik’ başlıklı 214. maddesi ‘Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ hükmünü içermektedir ve korunmak istenen hukuki yarar kamu barışıdır. Aleni olarak gerçekleştirilen bu tür fiillerin, kamu barışı açısından ifade ettiği tehlike nedeniyle, zararlı neticenin doğması gerekmemektedir.

Türkiye’de hekimler halihazırda tehlike altındadır, birkaç gün içinde üç ayrı ilde saldırı yaşanmıştır. Mersin Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği hekimlerin yanındadır. Suç işleyenler ve suça tahrik edenler hakkında suç duyurularında bulunulacaktır.

Kanalın sahibini tüm hekimlerden özür dilemeye ve sorumluları şiddet dilini bırakmaya ve yetkilileri de göreve davet ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA