Pazar araştırmasında oda üyelerine, eğitim desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Pazar araştırmasında oda üyelerine, eğitim desteği


 

Dış ticaret verileri kullanılarak hedef pazar araştırması matrisi hazırlama yönetimi, MTSO Atölye1886 tarafından gerçekleştirilen eğitimle, Oda Üyelerine anlatıldı.

Haber Merkezi

 

Üyelerin dış ticarete, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) özelinde pazar araştırması yapabilme kabiliyeti kazanabilmesi, potansiyel ve kesin müşteri bilgilerine erişimlerinin desteklenmesi amacıyla, Dış Ticaret Hedef Pazar Araştırması ve Hedef Müşteri İstihbaratı Eğitimi düzenlendi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Atölye1886 tarafından gerçekleştirilen ‘Dış Ticaret Hedef Pazar Araştırması ve Hedef Müşteri İstihbaratı Eğitimi’nde, halihazırda dış ticaret yapan ve dış ticaret tecrübesi olan 20 katılımcı, uygulamalı olarak eğitim aldı. Dış ticaret verileri kullanılarak hedef pazar araştırması matrisi hazırlama yöntemi uygulamalı olarak katılımcılarla paylaşılırken, örnek senaryolarla matrisin yorumlanması da yapıldı. İki gün süren eğitimde katılımcılara, belirlenen hedef pazarlarda, potansiyel müşteri ve kesin müşteri bilgilerine nasıl ulaşıldığı da aktarıldı.

Eğitimin içeriğinde yer alan konu başlıkları ise şöyle; Hedef Pazar Matrisi Hazırlama, GTİP Tespiti, GTİP Bazında Dünya Ölçeğinde İthalatçı ve İhracatçı Ülkelerin Tespiti, Büyüyen, Küçülen Pazarlar, Rakip Sorgulama ve Analizi, Büyüme Eğilimi Olan Pazarlar, Hedef Pazar Belirleme Kriterleri, Hedef Pazar Tespiti, Matris Yorumlama, Vaka Çalışması, Belirlenen Hedef Pazarlarda Potansiyel Müşteri Bilgilerine Erişim, Hedef Pazar İçin Vergi, Kota vd. Sorgulama, Hedef Müşteri Gruplarının Tespiti, Firma Veri Tabanları, Konşimento Bilgileri, Bilanço ve Mali Tablolara Erişim, Hedef Müşteri Bilgilerine Erişim, ihale sorgulama ve takip.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA