Tarsus TSO yeni bir eser daha kazandırdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus TSO yeni bir eser daha kazandırdı


 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle, Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu’nun kaleme aldığı ‘’İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu’’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Kitap, basın tarihine ışık tutacak önemli eserler arasına girdi.

Haber Merkezi

 

Kurtuluş Savaşı döneminde basının üstlendiği rolü anlatan İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu isimli kitap Tarsus TSO’da düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Mersin Üniversitesinden akademisyenler, basın ve davetli grubunun katıldığı tanıtım etkinliğinde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Türkiye’nin en eski ticaret odalarından biri olmanın verdiği gururla, hep ileriyi ve daha iyisini hedeflediklerini belirterek, ‘’Odamız 144 yıldır üyelerine hizmet verirken, bir taraftan da sosyal sorumluluk bilinci ile çalışmalarına devam ediyor. Sadece ekonomi ve ticari yaşamda değil bir kentin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak da önemli. Biz bu anlayışla bugüne değin, kitap basım ve yayınından antik kent Tarsus’un tarihini araştırmak ve bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla desteklediğimiz arkeolojik projelere kadar pek çok çalışma yürüttük. Yine Odamızın destekleriyle basılıp yayınlanan ‘’İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu’’ isimli kitabın tanıtımında bir aradayız. Bu yayınlar kentimizin tarihi yolculuğuna ve geleceğine ışık tutacak önemli ve kalıcı eserler. Emeği geçen sevgili hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.’’ diye konuştu.

Daha sonra Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu ve Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Ulutaş da kitap hakkında bilgi vererek, duygularını paylaştı. Etkinlik imza töreni ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA