MEZİTLİ’DEN MİLYONLUK SATIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DEN MİLYONLUK SATIŞ!


 

Mersin’de son günlerde ilçe belediye meclislerinde sık sık gündeme gelen arsa satışları nedeniyle büyük kavgalar yaşanırken son satış kararı Mezitli’den geldi! Mezitli Belediyesi Tece’ de turizm/ticaret imarına uygun 2 bin 370 metrekare arsayı 35,6 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkardı.

HEDİYE EROĞLU

 

Depremin ardından nüfus artışı ile birlikte özellikle konuta büyük talep yaşanan Mersin’de verimli tarım arazileri yapılaşmaya kurban edilirken geleceğe dönük endişe verici gelişmeler yaşanıyor.

Kentte hız kazanan imar faaliyetlerinden hız kazanırken belediyeler de ellerindeki değerli arazilerin satışları ile bu gelişimden pay almaya çalışıyor. Ancak bu satışlar tarımsal üretim alanlarına göz dikilmesine neden olurken yeşil alan, park ve bahçelere sahip sağlıklı kentleşme adına da endişe veriyor.

 

PAHA BİÇİLMEZ!..

Mersin’de son gülerde belediye meclislerinde arsa satışları nedeniyle büyük kavgalar yaşanırken son satış kararı Mezitli’den geldi! Dağa doğru kesimlerinde halen tarımsal üretimin devam ettiği sahilde ise yapılaşmanın özellikle yüksek katlı binalarla şekillendiği Mezitli’de, ilçenin en hızlı gelişen Tece Mahallesi’nde devasa bir arsa belediye tarafından satışa konu oldu. Turizm/ticaret imarına uygun olması nedeniyle adeta paha biçilmez olan 2 bin 370 metrekare arsanın satış nedeni bilinmiyor.

 

MİLYONLUK GELİR NEREREYE HARCANACAK?

Paha biçilmez arsayı 25 Mayıs 2023 günü yapılacak ihale ile 35,6 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkartacak olan belediyenin, arsanın bulunduğu bölgenin kentin en değerli ve hızlı gelişen alanlarından biri olması nedeniyle çok sayıda teklif alması bekleniyor.

Ancak belediyenin arsa satışından elde edeceği milyonluk gelir ile ne amaçladığı, nereye harcayacağına dair bir kamuoyu bilgilendirmesi bulunmuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA