Özel sektör öğretmenlerine 1 Mayıs çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özel sektör öğretmenlerine 1 Mayıs çağrısı


 

Mersin Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İl Temsilcisi Nebil Birtek, emeği sömürülen öğretmenlerin seslerini, taleplerini en gür şekilde dile getirmesi için meslektaşlarına 1 Mayıs’a katılma çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 1 Mayıs kutlama hazırlıklarında sona yaklaşılırken, katılımın güçlendirilmesi, emeği sömürülenlerin seslerinin daha gür çıkması için çağrılar da artarak devam ediyor. Son olarak Mersin Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İl Temsilcisi Nebil Birtek, özel sektör

Öğretmenlerine 1 Mayıs çağrısı yaptı.

 

PATRONLARI, ÖĞRETMEN EMEĞİNİ SÖMÜREREK ZENGİNLEŞİYOR

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın tarihsel arka planı ve birikimi ile işçilerin ve emeği sömürülen öğretmenlerin seslerini ve taleplerini en gür şekilde dile getirdiği bir mücadele alanı olduğunu söyleyen Birtek, “Bizde Mersin Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak patronların öğretmen emeğini sömürerek zenginleştiği ve bakanlığın buna göz yumduğu bu çarkı kırmak için bunun koşullarını oluşturmak için 1 Mayıs’ta olacağız.

 

MESLEK ONURUMUZ AYAKLAR ALTINDA

Yine, 2014 te elimizden alınan taban maaş hakkımız en güçlü haykıracağımız başlıklardan biri olacak. Uzun çalışma koşulları, eksik yada yatırılmayan sigorta. 9 aylık yapılan sözleşmeler ile mevsimlik işçi gibi çalıştırılma, Asgari ücret yada altında ödenen maaşlar. Tatil günlerimizin gasp edilmesi, bunun yanında her gün eksik olmayan mobbing meslek onurumuzu ayaklar altına birçok başka uygulamalar karşısında mücadele ediyoruz” dedi.

 

DEPREM SONRASI MAĞDURİYETLER ÇÖZÜLMEDİ

10 ili büyük şekilde etkileyen 6 Şubat depremleri sonrası özel sektörde çalışan öğretmenlerin hali hazırda kötü olan çalışma koşullarının hepten yok olduğunu da dile getiren Nebil Birtek, okul patronları ve bakanlığın, öğretmenlerin mağduriyetini karşılayacak herhangi bir çalışma yapmadığı dile getirdi.

“Kulaklarının üstüne yatmışlardır” diyen İl Temsilcisi Birtek, “Afet bölgesinde öğretmen arkadaşlarımızı koşulsuz kadroya alınması ve taban maaş hakkımızın geri verilmesi için 17 nisanda Ankara’da basın açıklaması yaptık ve bakanlık bizimle görüşmek zorunda kaldı. Öğretmenlerimizin taleplerini aktardık ve takipçisi olacağımızı dile getirdik.

 

“UCUBE BİR SİSTEME SIKIŞTIRILMIŞ DURUMDAYIZ”

Öncelikle şunu belirtelim: Biz üç ayrı yasaya bağlı çalışan insanlarız. Yaptırım ve cezada (ama ödülde ya da özlük haklarında değil) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na, özlük hakları noktasında 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na ve özel sektördeki bir ‘iş yeri’nde çalıştığımız için 4857 sayılı İş Kanunu’na bağlı yani ucube bir sisteme sıkıştırılmış durumdayız.

Patronların ve onları destekleyen MEB in Bütün bu sömürü düzenini değiştirmek, öğretmenlik meslek onurunu korumak ve insani çalışma koşullarını kendi ellerimizle yaratmak için mersindeki tüm özel sektör öğretmenlerini 1 Mayıs’a bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA