Sağlık emekçilerinden siyasetçilere kırmızı kart | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık emekçilerinden siyasetçilere kırmızı kart


 

Siyasetçilerin sağlık emekçilerinin taleplerini görmezden geldiğini belirten Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen, siyasetçilere kırmızı kart gösterdiklerini söyledi. Halkın sağlığını korumaya çalışırken, ekonomik nedenlerden dolayı kendi sağlıklarından olduklarını anlatan Şen, “En düşük sağlık emekçisi maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkartılma” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen yaptığı yazılı açıklamayla, iktidarın kendilerine verilen sözleri tutmamasına tepki gösterdi. Seçim sürecine girildiği bu günlerde alanlardan müjde üstüne müjde, söz üstüne söz verildiğini söyleyen Şen, sağlık emekçilerinin yıllardır kronik hale gelmiş sorunlarının adayların hiçbirinin gündeminde olmadığını belirtti.

 

KIRMIZI KART GÖSTERİYORUZ

Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen, sayısı bir milyonunun üzerinde olan sağlık emekçilerinin de seçmen olduğunu ve oy kullanacağını hatırlatarak, seçim sürecinde görünmez olan sağlık çalışanlarının seçim günün de kimlere ‘kırmızı kart’ göstereceğini bildiklerini ifade etti.

Sağlık çalışanlarını yoksulluk sınırının altında maaşlar ile çalışmak zorunda bırakanlara kırmızı kart gösterdiklerini belirten Şen, “Yıllardır talebimiz olan tek kalem maaşı vermek yerine dört parçaya böldüğünüz emekliliğimize yansımayan maaşları bizlere layık görenler, sizlere de kırmızı kart gösteriyoruz. Sağlıkta şiddeti önlemek istemeyen, etkin şiddet yasası çıkarmayan, kanun teklifimizi görmezden gelenler sizlere de kırmızı kart gösteriyoruz. Yıpranma payımızı yıl basına geçmişe etkili 90 gün vermeyenler sizlere de kırmızı kart gösteriyoruz” diye konuştu.

 

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SESİ DUYULMALI

Sağlık emekçilerinin geçinemediğini söyleyen Şen, “Bizler, evine en temel gıda maddelerini alamayan, çocuklarını sağlıklı büyümesini sağlayamayan, geleceğinden korkan buna rağmen ülkesini terk etmeyen sağlık emekçileriyiz. Bizler halk sağlığını korurken kendi sağlığımızdan olduk artık görün istiyoruz. Sağlık emekçilerinin sesi artık duyulmalı, seyyanen zam yapılarak en düşük sağlık emekçisi maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkartılmalıdır. Genel Sağlık-İş olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık emekçisinin sesi olmaya devam edeceğiz. Bizler susmuyoruz. Korkmuyoruz. Vazgeçmiyoruz. Hakkımızı alana kadar alanlardayız. Bugün adaylardan seçim sonrası için beklentimizi gerçekleştirecek söz istiyoruz. Seçim sonrası verilecek sözlerin takipçisi olup gerçeklesene kadar alanlarda olacağız. Yasasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın Genel Sağlık İş” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA