ÇBK Avrupa ikincisi oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK Avrupa ikincisi oldu


 

ÇBK, Çek Cumhuriyeti’nde oynadığı Euroleague Women final maçında Fenerbahçe Alagöz Holding’e mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu.

Haber Merkezi

 

Temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Yenişehir Belediyesi Final Müsabakasında Rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding karşısında direnç gösteremedi ve farklı mağlubiyetin önüne geçemedi. Tarihinde ilk kez final oynayarak büyük başarıya imza atan ÇBK Yenişehir Belediyesi sahadan 99/60 mağlup ayrıldı. İlk yarıyı 57/24 geride tamamlayan ÇBK, 3. periyot da 20/20’lik performansla sahada tutunmaya çalışsa da 4. periyotta 22/16’lık skorla aradaki farkı eritemeyerek farklı mağlup olmaktan kurtulamadı. Temsilcimiz Türk Basketboluna katkı sağlayan bir kulüp olarak Euroleague'te ilk yılında final oynaması büyük başarıdır.

Fenerbahce Alagöz Holding takım kaptanı Olcay Çakır kupayı FİBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in elinden aldı.

Kaptan Olcay Çakır,  “Fenerbahce 9 yıl Euroleague’te mücadele etti. 5 kez Final Four oynadı ve sonunda kupayı kazandık” dedi.

Kaptan Olcay Çakır Kupayı kazanmanın mutluluğu ve gururu ile gözyaşlarını tutamadı. Taraftara, Takım arkadaşlarına emeği geçen tüm ekibe teşekkür ederek mutluluğunu paylaştı.

Fenerbahçe Alagöz Holding'te Breanna Stewert final maçında 35 sayı kaydederek 36 verimlilik puanı ile en iyi oyuncu oldu ve Euroleague tarihinde en çok sayı üreten basketbolcu olarak Diana Taurasin’den koltuğu devraldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding kupa sevincini doya doya yaşayamadan Salı günü Galatasaray ile oynayacağı yarı final  play-off karşılaşması ile lige dönüyor. ÇBK Yenişehir Belediyesi ise yarı finallerden gelecek rakibini bekleyecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA