Yenişehir’in projesi cumhurbaşkanlığı ve UNICEF’ten davet aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir’in projesi cumhurbaşkanlığı ve UNICEF’ten davet aldı


 

Yenişehir Belediyesi, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi: Yenişehir Modeli ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve UNICEF iş birliğiyle hazırlanacak 2023-2028 erken çocukluk gelişimi stratejisi ve ulusal eylem planı için davet aldı.

Haber Merkezi

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 4 yıllık hizmet sürecini de değerlendirdi. Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesinin erken çocukluk gelişimindeki örnek projesinde geldikleri aşamayı meclis üyeleriyle paylaşırken,  Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından davet aldıklarını ve projeyi sunacaklarını da söyledi.

Ülkemizde erken çocukluk gelişim hizmetlerinin uygulama modelinin ve stratejisinin geliştirilmesinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinesinde ve UNICEF iş birliğiyle hazırlanacak erken çocukluk gelişim stratejisi ve ulusal eylem planı için Yenişehir Belediyesi proje deneyimini anlatacak. Erken çocukluk gelişiminde ulusal eylem planı hazırlanırken Mersin Yenişehir Belediyesinin örnek projesi de katkı sunacak.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PROJEMİZİ ANLATACAĞIZ.”

Projenin tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğine işaret eden Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de yürüttüğümüz erken çocukluk gelişiminde ve ona bağlı olarak oluşturduğumuz eğitim kurumlarında önemli işler yaptığımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne örnek bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve UNICEF,  Türkiye’de ilk ve tek olan projemiz hakkında sunum yapmamızı talep etti. Önümüzdeki hafta projemizi anlatarak, katkı sunacağız. 2019 yılında projeyi hayata geçirirken, bunun bir çoban ateşi olduğunu ve tüm ülkeye yayılması gerektiğinin altını çizmiştik” dedi.

 

“ANNE KARNINDAKİ BİR BEBEĞİN BESLENMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Başkan Abdullah Özyiğit, “Barınma, gıda, temizlik, çevre, eğitim ve sağlık gibi kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın ne sorunu varsa bu alanda emek vereceğiz ve çalışacağız. Yetersiz beslenmenin düşük yapma ve prematüre doğuma sebebiyet vermesi nedeniyle yeni bir çalışma başlatıyoruz. Hamile kadınların yetersiz beslenme durumu söz konusuysa, onlara gebeliğin altıncı ayından sonra almaları gereken gıdalara bir paket olarak sunacağız. Yani anne karnındaki bir bebeğin beslenmesini sağlayacağız. Dolayısıyla daha çocuk doğmadan onun sağlıklı bir birey olarak hayata gelmesi noktasında bir çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA