ŞEHRİN DİNAMİKLERİ SAHİPLENMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHRİN DİNAMİKLERİ SAHİPLENMİYOR!


 

3. Ligde şampiyonluğa oynayan Mersin İdman Yurdu yönetimi yalnız bırakıldığı tepkisiyle basın açıklaması yaparak kent dinamiklerini kulübe sahip çıkmaya çağırdı.

BARIŞ ÇOBAN

 

TFF 3. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Mersin İdman Yurdu son haftada sportmenliğe yakışmayan olaylarda yalnız bırakılması ve maçlardaki hatalı hakem kararlarına düzenlediği basım toplantısı ile tepki gösterdi.

Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü Başkanı Metin Saltık yönetimi ile beraber yılın ilk basın toplantısını düzenleyerek, gazetecilerle bir araya geldi.

“Tek gayemiz Mersin sporunu temiz bir noktaya  getirebilmektir” diyerek tek cümlelik bir değerlendirme yapan Saltık. Sözü basın sözcüsü Halim Yiğit’e bıraktı.

Kulüp adına basın açıklaması metnini okuyan Yiğit ise zehir zemberek bir açıklamaya imza attı.

 

“ŞAMPİYONLUĞA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Yiğit, şehrin takımı Yeni Mersin İdman Yurdu’nun, yönetim kurulu ile birlikte Mersin futbolunun kaderine terk edildiği bir iklimde, sorumluluk alarak, İçel Spor Kulübü ile başlayan, İçel İdman Yurdu ile devam ederek Yeni Mersin İdman Yurdu unvanıyla 7 yıldır şehir futboluna sahip çıkmak ve İdman Yurdunu özlenen eski görkemli günlerine kavuşturmak amacıyla onurlu bir mücadele verdiğini söyledi.

“Süper Amatör Küme’den başlayan yolculuğumuz, bugün 2. Lige yükselme yolunda devam etmektedir” diyen Halim Yiğit,  “Bulunduğumuz konum itibariyle PTT 3. Lig 1.Grupta ligin bitimine 8 hafta kala en yakın rakibimizin 7 puan önünde lider olarak şampiyonluğa emin adımlarla yürümekteyiz” dedi.

 

2020’DE ISPARTA LOBİSİ DEVREYE GİRDİ İDDİASI

3. Lige ilk çıkılan 2020-2021 sezonunda, yarı finalde, evinde Isparta Spor ile karşılaştığı maçta Isparta lobisinin baskısı ve masa başı diplomasisiyle, maçın sonucuna tesir ettiğini öne süren Yiğit, “Turu elimizden alarak bir şehrin kaderiyle oynandığına, buna karşılık Mersin şehir protokolünün bizi yalnız bıraktığına ve temsil ettiği şehrinin futbol takımını kaderine terk ettiğine üzülerek hep birlikte tanık olduk.

 

“YALNIZDIK, SAHİPSİZDİK”

Ardından 2021-2022 sezonunda Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubumuz ve İdman Yurdu sevdalılarımız ile birlikte, şampiyonluk mücadelesi verdik. Yine yalnızdık, yine sahipsizdik. Yine haksızlıklara ve hakem hatalarıyla kaderimizle oynanmaya devam ediliyordu. Ama her şeye rağmen kenetlenmiş ve şampiyonluğa inanmıştık. Play off finalinde 7 bin taraftarımızla birlikte Ankara’ya çıkarma yapmıştık. Sadece o maçta Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, STK’larımız, kısacası bütün kent protokolü şampiyonluk maçımızdaydı. Şaşırdık; ama kendimizi de güvende hissettik ve mutlu olduk. Bununla birlikte bundan sonrası için umutlandık da! Ama penaltılarda elenerek yıkıldık.

 

“KENTE DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDUK”

İnanarak çıktığımız bu yolda, Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık bu şehre bir söz vermişti; ‘Söz verdik, eski güzel günler geri gelecek.’ Bu sorumluluk ve inançla, bu sezon, 2022-2023 sezonuna başladık. Sezon öncesi ve sezon içerisinde Kent Protokolünü, STK’larımızı, iş adamlarımızı ziyaret ederek destek çağrısında bulunduk. Büyük bütçelerle başladığımız bu sezonda Ligin 5.haftasında liderlik koltuğuna oturduk ve 21 haftadır, yine yalnızlığımıza, sahipsizliğimize, hakemlerin kasıtlı-kasıtsız hatalarına, rakiplerimizin, Belediye Başkanlarıyla, Milletvekilleriyle bize karşı engelleme çabalarına, Kulüp Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun uğradığı saldırılara rağmen lider konumundayız.

Mersin Valimiz sayın Ali Hamza Pehlivan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’ in bu sezon şehrimizin Takımına, İdman Yurdumuza sahip çıkma ve destek olma gayretleri biz Yönetim Kurulumuzu ve taraftarlarımızı mutlu etmiş ve geleceğe yönelik umutlarımızı yeşertmiştir.

 

MİLLETVEKİLLERİ, BELEDİYE BAŞKANLARI VE İŞ DÜNYASINA TEPKİ

Ancak, milletvekillerimizin, ilçe belediye başkanlarımızın, STK’larımızın, iş adamlarımızın, bu şehirden nimetlenerek ancak şehre faydası olmayan dinamiklerin maalesef sahiplenme olgusunu henüz yakalayamadığını, üzülerek açıklamak istiyoruz. İdman Yurdu’nu sahiplenmek Mersini sahiplenmektir ve bu sahiplenme bütün şehir dinamiklerimizin sorumluluğudur.

Şunun bilinmesini istiyoruz; bizler şehir olarak kenetlenir, bütünleşir ve takımımıza sahip çıkarsak özlenen güzel günler yakındır.

Rakiplerimiz, sahipsizliğimizi ve yalnızlığımızı bildikleri için Kulübümüzü zayıflatmaya ve engellemeye yönelik etik dışı faaliyetlerine devam edeceklerdir. Gün kenetlenme günüdür.

Kentimize göç eden depremzede kardeşlerimiz maçlarımıza gelerek, Takımımızı desteklemeye ve moral bulmaya çalışmaktadır. Haksız yere gasp edilen puanlarımız kardeşlerimizi üzmektedir.

 

OLAYLI MAÇA “TARAFTAR ÖFKELİ” SAVUNMASI

Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubumuz, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz bu takımın şampiyonluk hayaliyle umutlanmış, türlü oyunlarla puanlarımızın çalınmasına fazlasıyla öfkelenmektedir. Bunun en açık örneğini Cumartesi günü evimizde karşılaştığımız Belediye Derincespor maçında hep birlikte gördük.

Kasıtlı bir şekilde hakkımızı gasp etmeyi kurgulayarak gelen maçın orta hakemi Levent Buğra Vartemel, maçta iki net penaltımızı vermemiş, rakibimiz sahada 12 kişi iken maçı devam ettirmiş, futbolcularımızın hiçbir kusurlu hareketi olmadan attığımız golümüzü vermeyerek maçın sonucuna etki etmiş ve 2 puanımızı çalmıştır. Bunun neticesinde bizleri ve taraftarlarımızı öfkelendirmiş, tahrik etmiş ve saha olaylarına sebebiyet vermiştir.

Öncelikle Orta Hakem Vartemel’e hakkımızı helal etmiyoruz. Konuyla ilgili TFF ve MHK nezdinde tüm yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağımızdan taraftarlarımızın endişesi olmasın.

 

“HAKKIMIZ FASP EDİLMESİN”

2,5 milyonluk nüfusuyla, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginliği ile dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip, sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehrin markası, ortak değeri ve onuru olan Yeni Mersin İdman Yurdu’muzu hak ettiği değere kavuşturmak amacıyla çıktığımız bu yolda, sahipsizliğimiz ve uğradığımız tüm haksızlıklara çok üzüldük , gözyaşlarımızı içimize akıttık. Ancak mücadelemizden hiçbir koşulda geri adım atmadık. Bir şehrin kaderine terk edilmiş futbol ekolüne sahip çıktık ve bu mücadeleyi sonuna kadar, nefesimiz yettiğince devam ettireceğiz.

Şampiyonluğa, yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftarımızla inanmış bir şehrin takımı olarak TFF ve MHK’na çağrımızdır: artık maçlarımızda liyakatli, adaletli, dürüst ve tarafsız hakemler istiyoruz! Türkiye’nin en büyük camialarından birisi olan İdman Yurdu camiasının hakkının gasp edilmesini istemiyoruz!

Ve son olarak şampiyonluk yolunda artık kenetlenmek kaçınılmazdır. Haydi Mersin, takımına sahip çık. Şimdi değilse ne zaman” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA