Prof. Dr. Duce’nin adı MEÜ Hastanesinde yaşatılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Prof. Dr. Duce’nin adı MEÜ Hastanesinde yaşatılacak


 

Rahatsızlığı sonrası vefat eden Mersin Üniversitesi’nin başarılı akademisyenlerinden Prof. Dr. Meltem Nass Duce son yolculuğuna gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı. MEÜ yönetimi Duce’ni adını hastanede yaşatma kararı aldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nin vefat eden öğretim üyesi Prof. Dr. Meltem Nass Duce üniversitede düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ve 25 Mart Cumartesi günü hayata gözlerini yuman MEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve bir önceki dönem hastane başhekimliği görevlerini yürüten Prof. Dr. Meltem Nass Duce, düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Genel Sekreteri İsa Değirmenci, Tıp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer ve Prof. Dr. Tuğba Yelken, Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, Üniversite Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Prof. Dr. Meltem Nass Duce’nin ailesi, Tıp Fakültesi ve üniversite hastanesinde çalışma arkadaşları, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Prof. Dr. Meltem Nass Duce’nin özgeçmişi törene katılanlara okundu. Tören, anma konuşmalarıyla devam etti.

 

SAĞLIK ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Meltem hocamız; sekiz yıldan fazla bir süredir vatandaşlarımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunan Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezimiz için gece gündüz demeden çalıştı. Kendisi, toplumumuza en kaliteli sağlık hizmetinin sunulmasında üstün gayret göstermiş ve merkezimizi başarı ile yönetmiştir. Kendisinin çalışkanlığının yanında dürüstlüğü, titizliği ve kurumsal aidiyet duygusunun yüksekliği her zaman dikkatimi çekmiştir. Bayrağı devralacak hocalarımızın da hastanemizi aynı titizlikle ve üstün performansla Meltem hocamızın gözünün arkada kalmayacağı şekilde yöneteceklerine olan inancım tamdır. Bundan sonraki süreçte de kaynaklarımızı ve her türlü imkanımızı hastanemiz ve sizleri önceleyerek kullanacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi.

 

ADI HASTANEDE YAŞATILACAK

Prof. Dr. Meltem Nass Duce'nin adını Üniversite Hastanesi’nde yaşayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Hastanemizdeki Radyoloji ünitelerinin yer aldığı merkezin adını Prof. Dr. Meltem Nass Duce Radyoloji Merkezi olarak değiştiriyoruz. Meltem hocamıza Allah’tan rahmet, sizlere ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum. Hocamızın mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Tören sonrası Prof. Dr. Meltem Nass Duce’nin cenazesi, öğle namazını müteakiben Muğdat Camii’nden kaldırılarak Mezitli Mezarlığı’na defnedildi.

55 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Meltem Nass Duce, evli ve üç çocuk annesiydi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA