AKP’de adaylar için temayül yoklaması yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’de adaylar için temayül yoklaması yapıldı


 

AKP’de adaylar için temayül yoklaması yapıldı. Mersin’de milletvekilliği aday adaylığı için 123 başvuru olurken, listenin belirlenmesi için yaklaşık bin 684 delege oy kullandı.

HEDİYE EROĞLU

 

AKP'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde teşkilat temayül yoklaması yaptı.

Mersin’de de yoklama dijital ortamda Toroslar’daki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Sivas Milletvekilli Mehmet Habib Soluk, Bolu Milletvekilli Fehmi Küpçü ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Sayın Salih Aydın ile Mersin İl Başkanı Adem Aldemir'in de katıldığı programa katılım yoğun oldu.

Mersin’de milletvekilliği aday adaylığı için 123 başvuru olurken, listenin belirlenmesi için Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de E-Temayül Dijital ortamda oylar kullanıldı. Yaklaşık 2 bin 40 delegeden bin 684’ünün oy kullandığı temayül yoklaması sonucunda dijital ortamda Genel Merkezin değerlendirmesiyle milletvekilli adayları belirlenecek.

 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Partide 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart'ta sona erdi.

Aday adaylığı için başvuran 6 bin 25 kişi için teşkilat temayül yoklaması, bugün 81 il başkanlığınca elektronik ortamda yapılacak.

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

 

LİSTE 11 NİSAN'DA KAMUOYUNA AÇIKLANACAK

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek.

 

ÜST KOMİSYON 3 NİSAN'DA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK

Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. AKP, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA