Depremzedeler için İŞKUR’dan bir protokol daha | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzedeler için İŞKUR’dan bir protokol daha


 

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (Mersin İŞKUR), depremzedelerin istihdamı için imzaladığı protokollerin bir yenisini Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) ile imzaladı. 

Mersin’e gelen depremzedelerin işgücüne katılımının hedeflendiği protokol “Yeni Umutlar” projesi kapsamındaki protokol İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ve MODER Başkanı Baki Kış’ın imzaları ile başlatıldı.

Müdür Kutlu “Bu protokol ile MODER üyesi firmaların işgücü taleplerinin ve açık iş sayısının tespit edilerek İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu personellerine iletilmesi ile istihdam sürecinin ilk aşaması başlatılmaktadır. Mersin İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarından özel olarak oluşturduğumuz ekiplerimizle depremden etkilenerek ilimize gelen vatandaşlarımızla ilgileniyoruz. Vatandaşlarımızın yetkinliklerini öğrenerek işgücü taleplerine uygun eşleştirme yapıyor ve ilgili firmalara bu ekiplerimizle geri bildirimde bulunuyoruz; böylece kamu-özel sektör işbirliği ile vatandaşlarımızın işe yerleştirme konusundaki aracılık görevimiz ivedi şekilde ilerliyor. MODER ile de yaptığımız bu protokol ile daha fazla vatandaşımızın işgücü piyasasına hızlıca dahil olacağına, daha çok aileye dokunacağımıza inancım tam.” dedi.

 

“BAKIM-ONARIM VE ARAÇ TEMİNİNDE İLK BAŞVURU NOKTASI OLDUK”

MODER Başkanı Baki Kış ise süreçte bölgeye ulaştıklarını ve tüm kayıplar için derin üzüntü duyduklarını belirterek yakınları olan vatandaşlara baş sağlığı ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kış “Afet ile birlikte çok sayıda vatandaşımızın maalesef evleri ile birlikte araçları da zarar gördü ve komşu il olarak bakım-onarım ve araç temininde ilk olarak başvurdukları noktalardan olduk. Tüm üyelerimizle hizmet vermeye devam ederken artan talep ile ihtiyaçlara hızlı şekilde yardımcı olmak adına ilave işgücü talebimiz elzem oldu. Dernek olarak İŞKUR ile yaptığımız bu protokol ile depremden etkilenerek Mersin ilimize gelen otomotiv sektöründe iş arayan vatandaşlarımıza erişimimizin hızlanmasını hedeflemekteyiz; tüm üyelerimizin İŞKUR aracılığı ile personel ihtiyaçlarına yönelik yönlendirme yapılması ile birlikte gelen vatandaşlarımızın istihdamları konusunda hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA