Şişecam Mersin’de kapasite artışına gidiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şişecam Mersin’de kapasite artışına gidiyor


 

Şişecam, Tarsus’ta yatırımı devam eden ve 2025 yılında devreye girmesi hedeflenen yeni düzcam tesisi arazisi içinde yeni bir kum hazırlama tesis yatırımı yapılmasına ve ayrıca Mersin’de yer alan mevcut kalker ve dolomit işleme tesisinde kapasite artışına karar verdi. Şişecam bu yatırımlar için 1,5 Milyar TL harcayacak.

Haber Merkezi

 

Türkiye Şişe Ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından  Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Mersin’in Tarsus ilçesindeki fabrikasında yeni kum hazırlama tesisi yatırımı ve Mersin kalker ve dolomit işleme tesisi kapasite artışı hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, yönetim kurulu toplantısında 2025 yılında devreye girmesi hedeflenen yeni düzcam tesisi arazisi içinde, bu tesisin hammadde ihtiyacına cevap verecek 490 Bin ton/yıl üretim kapasiteli yeni bir kum hazırlama tesis yatırımı yapılmasına ve ayrıca Mersin’de yer alan mevcut kalker ve dolomit işleme tesisinde 165 Bin ton/yıl düzeyinde bir kapasite artışı gerçekleştirmesine karar verildiği belirtildi.

İlgili yatırımların toplam yatırım tutarının yaklaşık 1,5 Milyar TL olduğu ifade edildi.

 

KAP AÇIKLAMASI

İşte Şişecam’dan KAP’a bildirilen o açıklama: “Şişecam Yönetim Kurulu toplantısında, Tarsus’ta yatırımı devam eden ve 2025 yılında devreye girmesi hedeflenen yeni düzcam tesisi arazisi içinde, bu tesisin hammadde ihtiyacına cevap verecek 490 Bin ton/yıl üretim kapasiteli yeni bir kum hazırlama tesis yatırımı yapılmasına ve ayrıca Mersin’de yer alan mevcut kalker ve dolomit işleme tesisinde 165 Bin ton/yıl düzeyinde bir kapasite artışı gerçekleştirmesine karar verilmiştir.

Tarsus’ta devam eden yeni düz cam ve buzlu cam yatırımlarının devreye girmesiyle birlikte üretim süreçleri için yakın ve sürdürülebilir kaynak sağlamak ve tedarik zinciri kaynaklı riskleri henüz ortaya çıkmadan bertaraf etmek hedefiyle, yapılması planlanan yeni kum hazırlama tesisinin 490 Bin ton/yıl üretim kapasitesine sahip olması ve mevcut Mersin dolomit kalker hazırlama tesisinin kapasitesinin ise yapılacak kapasite artışı ertesinde yıllık 655 Bin tona ulaşması öngörülmektedir. İlgili yatırımların toplam yatırım tutarı yaklaşık 1,5 Milyar TL (82 Milyon ABD Doları) olup, her iki yatırımın da 2024 yılı sonuna doğru tamamlanması hedeflenmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA