Mersin’de acı imar affı tablosu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de acı imar affı tablosu!


 

Depremlerde büyük korku yaşayan Mersin’de imar affından kaç binanın yararlandığı ortaya çıktı! Acı tabloya göre Mersin’de 84 bin 963 bina için başvuru yapıldığı, bin 309’u iptal edilirken, 83 bin 654’ünün kabul edildiği ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş ve çevre illeri vuran depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir kez daha gündeme taşıdı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı verilere göre son imar affından 5 milyon 849 bin konut ve 1 milyon 237 bin ticari olmak üzere 7 milyon 86 bin adet bağımsız bölüm yararlandı.

İmar barışı ile 3 milyon 110 bin adet Yapı Kayıt Belgesi alınırken bunların 96 bini usulsüz olduğu gerekçesiyle iptal oldu.

Son imar affından kaç binanın yararlandığı sorusu Bakan Kurum’un, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın yazılı soru önergesine verdiği yanıt ile ortaya çıktı.

 

MERSİN’DE ACI TABLO

Depremlerde büyük korku yaşayan Mersin’de imar affından kaç binanın yararlandığının da bilgisinin verildiği açıklamaya göre kentte 84 bin 963 bina için başvuru yapıldığı, bin 309’u iptal edilirken, 83 bin 654’ünün kabul edildiği ortaya çıktı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA