Afetzedelerin istihdamı için bir protokol daha imzalandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Afetzedelerin istihdamı için bir protokol daha imzalandı


 

Mersin İŞKUR ve MÜSİAD arasında afetzedelerin istihdamına yönelik protokol imzalandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (Mersin İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi arasında, afetzedelerin istihdamına yönelik protokol imzalandı.

Protokol Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ve MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan tarafından imza altına alındı.

Müdür Kutlu, İŞKUR tarafından uygulamaya konulan “Yeni Umutlar” projesi ile afetzedelere yönelik çalışmalarında 3’üncüsü imzalanan protokol ile deprem afetine maruz kalan ve Mersin’e gelen vatandaşların işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin işverenlerle işbirliği halinde yürütülmesi hedeflendiğini söyledi. 

MÜSİAD’a üye firmaların işgücü taleplerinin ve açık iş sayısının tespit edilerek İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu personellerine iletilmesi ile İş ve Meslek Danışmanları tarafından depremden etkilenen vatandaşların da yetkinliklerine uygun eşleştirme yapılacağını söyleyen Kutlu, ilgili firmalara bilgi verileceğini; böylece kamu-özel sektör işbirliği ile vatandaşların ivedi olarak işe yerleşmelerine katkı sağlamaya çalışılacağını belirtti.

MÜSİAD Mersin Şubesi Başkanı Mehmet Sait Kayan da, öncelikle bölgedeki kayıpları olan vatandaşlara baş sağlığı ve tüm millete geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kayan, Mersin’e gelen depremden etkilenen vatandaşlar için derneğimiz ve üyeler tarafından tüm alanlarda olduğu üzere istihdam konusunda da bu protokol ile desteklerin hassasiyetle devam edeceğini aktardı.

Mersin İŞKUR İl Müdürü Kutlu, Kayan’a işbirlikleri için teşekkür ederek üyelerinin ivedilik ile işgücü talebinde bulunmaları adına https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsU6OZzxgy63IBxsH7fb7qoqCf-NnemrdTyGyq3yc2huW4NQ/viewform linkini paylaşmış ve yine depremden etkilenerek kente gelen afetzedelerin istihdamını sağlamak isteyen Mersin’de bulunan tüm işletmelere de bu link üzerinden kayıt ile istihdam çağrısında bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA