YÜKSEK KATLI BİNADAKİLER KAYNANA EVİNE KAÇTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜKSEK KATLI BİNADAKİLER KAYNANA EVİNE KAÇTI!


 

Depremlerde yüksek katlı binalarda oturanların kaynanasının, annesinin, babasının iki katlı evine kaçtığını söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Tercihler değişti! Artık kimse yüksek katlı binada oturmak istemiyor! Buna karşı harekete geçip, çalışma başlattık” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in zemin açısından en güvenilir bölgesi olarak görülürken köylerin çevresi dahi son yıllarda yüksek katlı binalarla kuşatıldığı Toroslar ilçesinde, belediye depremlerin tercihleri değiştirmesi üzerine belediye de harekete geçti. Toroslar Belediyesi mimarinin yeniden şekillenme sürecine hazırlık için çalışma başlattı.

 

TÜM KURUMLARA DEPREM HARİTASI ASILMALI

Toroslar Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı. Başkan Yılmaz, toplantının açılışında bir konuşma yaparak Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran deprem felaketinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu ve acısını 7’den 77’e herkesin yüreğinde hissettiğini söyledi.

Deprem öncesinde alınması gereken tedbirler ve uygulamalar hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz; “3 ay sonra bunu unutup başka bir şey konuşmamalıyız. Türkiye’nin deprem haritasını da kurumlarımıza koymamız gerekiyor. Deprem bizim gerçeğimiz. Bu kuşak Alpler’den başlıyor, Himayalar’a kadar gidiyor. Bu kuşak içerisindeki aynı aktif bölge bizim bölgemiz. Buna uygun hareket etmek hepimizin görevi. Kolay bir süreç değil. Toplumun da bunu anlaması, algılaması ve buna görev davranması lazım. Mevcut konut stok durumunun tespiti; hangi binalar sağlam, hangileri değil ve hangisinde neler yapılması gerekiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Öncelikle okullarda ve vatandaşlarımızın toplu kullandığı alanlar ilgili çalışmalar gerçekleştiriliyor. Biz de talepler doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz.

“BU NEREDEN ÇIKTI” DERİLEN UYGULAMAYI ACI BİR ŞEKİLDE TECRÜBE ETTİK”

İmar grubumuz, birkaç ay önce zemin etüdü ile ilgili uygulama başlattı. O zaman deprem yoktu. Sizlerden de arayanlar ve talepte bulunanlar oldu. Ortalık ayağa kalktı. Bu nereden çıktı dendi. Mevzuatta da var olan bir durum. Nereden çıktığını, niye var olduğunu yaşayarak, görerek acı bir şekilde tecrübe etmiş olduk. Bunun daha fazlasını yapmak zorundayız. Ve bu konuların siyaseten taraflar tarafından birbirine karşı kullanılmaması gerekiyor. Bir toplantı gündemi oluşturdum. Bir çalışma yapıyoruz ve bu çalışmaları hep beraber değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

 

HERKES KAYNANASININ EVİNE KAÇTI

Binlerce vatandaşın evini, köyünü, ilçesini terk etmek mecburiyetinde kaldığını ve kente gelişleri ile birlikte artan konut talebinin yan ısıra tercihlerinde değiştiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “O 15, 20, 25, 30 katlı binalardan, 29’uncu kattaki güzel manzaralı yerden kaynanasının, annesinin, babasının iki katlı evine kaçtı herkes. O ev belki kaçtığımız evden 10-20 tane alır ama orası gibi güvenli diye oraya kaçtı. Bu bir derstir bize.

Hem ülke, hem Mersin hem de Toroslar olarak bu değişen dinamiklere uygun olarak bizim de pozisyon almamız gerekiyor. Bu dinamikleri dikkate alıp, anlayıp, algılayıp, buna uygun davranmamız gerekiyor. Buna uygun bir siyasi irade oluşturmamız, bunu da siyasetin üstünde tutmamız gerekiyor.

 

YÜKSEK KATLI BİNA TRENDİ TERSİNE DÖNDÜ

Evet yüksek katlı binalara tercih vardı. Yüksek katlı bina ruhsatı verdiğimiz yerler vardı. Çünkü trend böyleydi. Ama şuanda bu trend ters dönmüş, tercihler değişmiş durumda. Ve bu süreci yaşayarak daha da fraklı şeyler göreceğimizi, bizimde buna göre hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz de kendimizi buna hazırlık amacıyla bu konularda bir çalışma yapma kararı aldık” diye konuştu.

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA