KORKUDAN EVE GİREMİYORLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUDAN EVE GİREMİYORLAR!


 

Ardı ardına yaşanan depremlerin büyük korku ve paniğe neden olduğu Mersin’de vatandaşlar hala evlerine giremiyor. Sağlıksız yapı stoğuna sahip kent genelinde boş arazilere, parklara kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdüren Mersinlilerin endişeli bekleyişi sürüyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Yakın bölgesindeki depremler nedeniyle büyük korku yaşanan Mersin’de özellikle yüksek katlı binalar ve kötü yapı stoğu nedeniyle yurttaşlar evlerine girmeye endişe ediyor.

Ardı ardına yaşanan depremlerin büyük paniğe neden olduğu Mersin’de olası bir Adana depremi ihtimali ise korkuyu arttırıyor.

 

YAPILARIN DURUM NE?

Özellikle korkunun adresi haline gelen Mezitli ilçesinde bazı sitelerin ağrı hasarlı olduğunun tespitinin ardından boşaltılması ile korkulu bekleyiş yerini endişe ve paniğe bıraktı. Yüksek katlı veya kalitesiz binalara irmek istemeyen vatandaşlar çareyi boş arazilere, parklara çadır kurmakta buldu. Hemen hemen kentin her noktasında karşılaşılan bu manzara özellikle Mezitli’de daha çok görülür hale geldi.

Kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren Mersinliler, kent genelinde ki hasar tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanarak yapıların kalitesi ile ilgili bilgilendirme yapılmasını bekliyor. 

3 BİN 95 BİNADA HASAR TESPİTİ YAPILDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçtiğimiz günlerde Valilik binasında düzenlediği toplantıda, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından Mersin'de ilgili birimlerce il genelinde hızlı bir tarama yapıldığını söyleyerek, kentteki riskli binalara yönelik de çalışma yapıldığını açıklamıştı. Pehlivan, “Vatandaşlarımız tarafından ulaştırılan başvurularda 3 bin 95 binada Çevre, Şehircilik ve afet çalışma gruplarınca hasar tespit çalışması yapıldı. Bu tespitler neticesinde 21 bina orta hasarlı, 244 bina az hasarlı, 2 bin 830 bin da hasarsız olarak tespit edildi. Bu konuda arkadaşlarımızın sahadaki çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer vermişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA