İŞKUR’dan afetzedelerin istihdamı için ikinci protokol | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR’dan afetzedelerin istihdamı için ikinci protokol


 

Mersin İŞKUR’un depremzedelerin istihdamı kapsamında hayata geçirdiği ‘Yeni Umutlar’ projesi kapsamında ikinci protokol Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ile imzalandı.

Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş depremlerinde afete maruz kalan vatandaşlardan Mersin’e gelen afetzedelerin işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin işbirliği halinde yürütülmesi hedefiyle hayata geçirilen ‘Yeni Umutlar’ projesi aralıksız sürüyor.

Proje kapsamında Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) arasında Arbel A.Ş.’de 24 Şubat 2023 tarihinde protokol imzalandı.

İkincisinin ASKON ile imzalandığı bu protokol ile derneğe üye firmalardaki işgücü taleplerini ve açık iş sayısını tespit edilmesinin istenmesi, İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu personellerine iletilmesi ve Mersin Çalışma ve İş Kurumu tarafından tespit edilen depremden etkilenen vatandaşlarımızın yetkinliklerine uygun eşleştirme yaparak ilgili firmalara bilgi verilmesi böylece kamu-özel sektör işbirliği ile vatandaşlarımızın ivedi olarak işe yerleşmelerin gerçekleşmesi amaçlanmakta.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, proje ile afetzede statüsündeki vatandaşlar için en doğru eşleşme ve ivedi şekilde işe yerleşme sağlanması için danışmanlık, aktif ve pasif işgücü hizmetleri konularında, kurum içi ve sahada olmak üzere kurum hizmetlerine devam ettiklerini belirtti. Vatandaşın işgücü piyasasına katılmasını sağlayacak yeni işbirliklerine devam edeceklerini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Kutlu, işverenlere afetzede statüsündeki vatandaşların işe alımı konusunda işbirliği yapma çağrılarında bulundu.

 

YENİ YATIRIMLAR İLE İSTİHDAM ARTTIRILACAK

ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Aslan da “Yaşanan bu depremle bölgeye her türlü desteklerimiz kamu işbirlikleri ile hızlıca ulaşırken şehrimize gelen depremden etkilenen vatandaşlarımız içinde derneğimiz ve üyeler tarafından bu destekler devam etmektedir. Bilgimiz dahilinde bizlere başvuran depremden etkilenen vatandaşlarımızdan istihdam ettiklerimiz oldu, çalışmaya halen devam edenler var iken bir yandan tekrar işletmesinin açılması ile memleketine geri dönen vatandaşlarımız da oldu. Şimdi ise Mersin İŞKUR ile yaptığımız bu protokol ile kamu işbirliği içinde olacağız, iş arayışında olan vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşabileceğiz, bu şekilde dernek üyelerimizde bulunan uygun pozisyonlara yerleştirilmelerini sağlayarak, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı saracak bu süreci hep birlikte atlatacağız." dedi.

Ayrıca Aslan, Arbella makarna ve irmik fabrikalarında saatte 10 ton daha kapasite artırımı planlaması içinde olduklarını, mercimek ve bezelye fabrikalarında saatte 12 ton yeni hatlar kurulumu ve bunlara ek Hümay Lojistik tarafında ise yeni soğuk hava depolarının yapımı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aslan kapasite artırımı ile işgücü ihtiyaçlarının olmaya devam edeceğini vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA