Felaket AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde yazılmış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Felaket AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde yazılmış


 

Aslında felaket AKP’nin 2018 seçim beyannamesindeki imar barışı vaatlerinde yazılmış. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde yer alan imar barışıyla ilgili vaatlerini hatırlatarak ‘imar barışının felaketi getirdiğine’ dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde imar barışıyla ilgili düzenlemelerini ortaya koyarak ağır eleştirilerde bulundu.

AKP iktidarında toplamda 8 kere imar affı getirildiğini ifade eden CHP’li Başarır, “AKP’nin 2018 seçim beyannamesinin imar başlıklı bölümünü tüm vatandaşlarımızın okumasını rica ediyorum. İmar barışında ne diyor bakalım? Yapı kayıt belgesiyle imar barışını sağlayacağız diyorlar. Devamında da imarsız ya da imara uygun yapılmamış binalara yapı kayıt belgesi vereceğiz diyor. 2018 seçim beyannamesi bu. Aslında felaket seçim beyannamesinde yazılmış" dedi.

 

“YAPI KAYIT BELGESİ VERİRKEN O BİNANIN DEPREME UYGUNLUĞUNA BAKMAMIŞLAR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’na Elâzığ depreminden sonra yapı kayıt belgesi ile ilgili sorular sorduklarını belirten Başarır, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’na, yapı kayıt belgesi verirken binaların depreme dayanıklı olup olmadığını incelediniz mi dedik. Bakan bize vermiş olduğu cevapta böyle bir şey aramadık, böyle bir kayıt sistemimiz yok dedi. Yani imar barışından dolayı yapı kayıt belgesi verirken o binanın depreme uygunluğuna bakmamışlar. Ne yazık ki Hatay’da 56 bin 464, Kahramanmaraş’ta 39 bin, 58 Malatya’da 22 bin 299 yapı kayıt belgesi verilmiş. Seçim beyannamesinde utanmadan sıkılmadan bunu belirtmişler” sözlerini dile getirdi.

“BAKAN BANA VERMİŞ OLDUĞU BU CEVAPTAN UTANMIYORSA SÖYLEYECEK HİÇBİR ŞEYİM YOK”

İmar barışına konu olmayacak yapıların kanunda açıkça düzenlenmediğini ifade eden Başarır, “Biz en azından afet riski bulunan konutlara imar barışı getirmeyin dedik ama dinlemediler. Buradan anlıyoruz ki afet riski taşıyan konutları da imar barışı kapsamına aldılar ve bu konutlara da yapı kayıt belgesi verdiler. Üstüne üstlük depreme yönelik bütün sorumluluğu yapı malikine yüklediler ve kendilerini aklamaya çalıştılar. Bakın bugün durum bu haldeyken bakan hala bu koltukta oturuyor. Ne yazık, on binlerce yurttaşımız vefat etti, on binlerce binamız yıkıldı ama sadece 2 istifamız var Türkiye’de. Sadece 2 sunucu istifa etti. Bakan bana vermiş olduğu bu cevaptan utanmıyorsa benim söyleyecek hiçbir şeyim yok” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA