BAL’a yeni sistem mi geliyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAL’a yeni sistem mi geliyor?


 

Depremin vurduğu illerde amatör futbol müsabakaların oynanmaması için TFF’ye başvurulması Mersin’de özellikle BAL’da mücadele eden 3 takımı yakından ilgilendiriyor. BAL’da sistemin değişmesi halinde seneye Mersin’in BAL’da 5 takımla ile temsil edilmesi söz konusu olacak.

ALİ ŞANLI

 

Depremin vurduğu 10 ilde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) hiç bir amatör futbol müsabakasının oynanmayacağı kararını aldı. TASKK yönetim kurulu, olağanüstü hal ilan edilen 10 il ile diğer illerde BAL ve yerel liglerin durumlarını görüşerek alınan tavsiye kararlarını TFF Başkanlığına sunulmasına karar verdi.

Buna göre 10 ilin dahil olduğu; 1. Grup (Diyarbakır 4 takım) toplam 4 takım, 2. Grup (Malatya 4 takım) + (Adıyaman 1 takım) + (Elazığ 2 Takım) + (K.Maraş 2 takım) + (Ş.Urfa 2 takım) Toplam 11 takım, 7. Grup (Adana 4 takım) + (Hatay 3 takım) + (G.Antep 2 takım) + (Kilis 1 takım) + (Osmaniye 1 takım) Toplam 11 Takım haricinde maçlar yeni bir erteleme gelmezse 4-5 mart tarihlerinde başlayacak. Bu grupların son durumunu ileride TFF açıklayacak.

Statüde yada Play-off sisteminde bir değişiklik olup olmayacağı, bu gruplarda düşmenin kaldırılıp kaldırılmadığı henüz belli değil ama TFF'nin 16 Şubat tarihinde güncellediği TFF 3. Lig statüsünde 9 takım BAL'dan TFF 3. Lige Yükselir bendinde bir değişiklik yapılmadı.

 

M ERSİN’DE GÖZLER TFF’DE

Depremin vurduğu illerde amatör futbol müsabakaların oynanmaması için TFF’ye başvurulması Mersin’de özellikle BAL’da mücadele eden 3 takımı yakından ilgilendiriyor. TASSK’ın talebine TFF’nin nasıl bir yanıt vereceği merak konusu olurken kulislerde konuşulan ise düşmenin kalkacağı, lider takım Adana FK’nın direk 3. Lige çıkacağı yönünde oldu.

Olası böyle bir senaryoda seneye Mersin’in BAL’da 5 takımla ile temsil edilmesi söz konusu olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA