VALİ ŞEHRE DÖNMELİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ ŞEHRE DÖNMELİ!


 

Kahramanmaraş depremleri sonrası yarım milyona yakın insanın göç etmesi nedeniyle büyük bir kaos yaşanan Mersin’de, Hatay’a koordinatör olarak görevlendirilen Vali Ali Hamza Pehlivan’ın kente dönmesi için yapılan çağrılar her geçen gün artıyor.

Hediye Eroğlu

 

Türkiye’yi yasa boğan yıkıcı Kahramanmaraş depremlerinin en büyük etkisini yaşayan illerden olan Mersin, valisini geri istiyor.

Yaşanan felaket sonrası özellikle Mersin’in yoğun bir göç ile karşı karşıya kalırken şuana kadar yarım milyona yakın insanın göç etmesi nedeniyle büyük bir kaos yaşanan kentte idareciler koordinasyonda zorlanıyor.

 

HER ŞEYİN FİYATI ARTTI

Konut fiyatları başta olmak üzere her alanda fahiş fiyat artışları gündeme gelirken, ulaşımdan sağlığa ciddi bir keşmekeş yaşanması kentte tepki çekiyor. Mersinliler alamadıkları hizmetlerden şikayet ederken gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çabaların koordinasyonunda da eksiklikler yaşanıyor.

 
IRKÇI SÖYLEMLER ARTIYOR

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere bazı kesimlerin de sık sık ırkçılığı tetikleyen açıklamalar yapması nedeniyle kente artan sığınmacı göçü de tedirginlik yaratıyor.  

 

MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Mersin’in yaşadığı zorlu sürecin altından kalkabilmesi için kentin bir an önce “Afet Bölgesi’ne dahil edilmeli ya da destek kapsamına alınmalı” çağrıları artarken bu talebin tek ses olarak çıkarılamaması, duyulmasını da engelliyor.

 

VALİ PEHLİVAN HATAY’A GÖRELENDİRİLDİ

Kentte tüm bunlar yaşanırken Türkiye’yi yasa boğan 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremleri sonrası AFAD bazı valileri bu illere koordinatör vali olarak görevlendirdi.

AFAD’dan yapılan açıklama kapsamında 6 Şubat günü bölgede koordinasyona destek olmak amacıyla Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Hatay’da görevlendirildiği bildirildi.

Aradan geçen sürede deprem bölgesinden tahliyelerde ve taşınmak isteyenlerin gitmek istediği illerde öne çıkan Mersin’e büyük bir göç yaşanırken Vali Pehlivan’ın şehrin koordinasyonu ve ihtiyaçların temini için kente dönmesi çağrıları sık sık gündeme getirildi.

 

MERSİN VALİSİNİ İSİTİYOR

Bu çağrıların ardından deprem bölgesi Hatay’a koordinasyon için görevlendirilen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın yerine Mersin’deki koordinasyonu sağlamak için vekaleten İçişleri Hukuk Hizmetler Genel Müdürü Harun Sarıfakıoğulları görevlendirildi.

Vali Vekili Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, dün vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ancak Mersinliler Vali Ali Hamza Pehlivan’ın bir an önce şehre dönmesini istiyor. Hemen hemen her kesimden bu yöndeki talep güçlenerek artarken, hükümet yetkililerinin Mersin’in yaşadığı sıkıntıları örmesi isteniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA