MERSİNLİLER EVLERİNİ DEPREMZEDELERE AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER EVLERİNİ DEPREMZEDELERE AÇTI


 

Yarım milyon depremzedenin göç ettiği tahmin edilen Mersin’de en büyük haline gelen barınma sorunu nedeniyle e bulmak imkansız hala gelirken, Mersinliler evlerini afetzedeler açtı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen 10 kente yakınlığı ve bu şehirlerden çok sayıda akrabaya ev sahipliği yapması nedeniyle göçün birinci adresi olan Mersin’de, gelenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Özellikle yıllar içerisinde Doğu ve Güneydoğu’dan aldığı yoğun göç ile bugün nüfusu 2 milyona dayanan ancak depremler sonrası gelenler ile 400 bini aşkın daha kişinin eklendiği Mersin’de en büyük sorun barınma haline geldi.

 

EV BULMAK İMKANSIZ HALE GELDİ

Barınma sorunu konut fiyatları ile kiralarda fahiş zamlara neden olurken kentte kiralık ve satılık ev bulmak imkansız bir hal aldı. Yetkililer fahiş fiyat artışlarına karşı halkı mağduriyete karşı ihbarda bulunmaya çağırdı. Ev sahiplerini de vicdanlı olmaya davet eden yetkililer, denetleme ve yaptırım uygulama noktasında da uyarılarda bulunarak, harekete geçmeye başladı.

 

EVLER KIŞLAYA DÖNDÜ

Ancak bu yaşanan fırsatçılığa rağmen depremlerin ilk gününden itibaren afetzedelerin yardımına koşmakta bir an tereddüt etmeyen çok sayıda Mersinli ise barınma sorununa çözüm arayan depremzedelere evlerinin kapısını açmaktan çekinmedi.

Akrabaları başta olmak üzere tanımadığı insanlara dahi kapılarını açarak evlerinde misafir eden Mersinliler, bir evde birkaç aile birden yaşamaya başladı. Bazı noktalarda bu tür konaklamalar nedeniyle ailelere yemek başta olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesi için kampanyalarda organize edildiği görüldü.

 

BİR MUHTARDAN FAZLASI…

Bu başarılı organizasyonlardan birine de Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde imza atıldı. Mahallenin 24 yıllık Muhtarı Mehmet Bingöl, depremzede 50 aileye mahallesinde barınma imkanı sunarak büyük bir takdir kazandı. Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için mahalleli ile birlikte tedarik ederek yaraları saran Muhtar Bingöl, “2000 yılından buyana muhtarlık yapmaktayım. Vatandaşlarımızın devletimizin imkanlarından en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak için çabalıyorum.

Ancak son yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay, Gazinatep ve Kahramanmaraş’tan gelen ailelerimize kapılarımızı, evlerimizi açarak komşuluk, insanlık vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA