Mimar ve mühendislerden kira artışına karşı denetim çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mimar ve mühendislerden kira artışına karşı denetim çağrısı


 

Mimar ve mühendisler Mersin’deki kira artışlarına tepki göstererek vicdanlı olma çağrısı yaptığı ev sahiplerine, yaptırım uyarısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de depremzedelerin gelişi ile katlanan fahiş kira artışlarına bir tepkide TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan geldi.

TMMOB Mersin İKK Genel Sekreteri ve Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, ev sahiplerin daha duyarlı ve vicdanlı olmaya davet etti.

 

“YÜZBİNLERCE İNSANIMIZ GÖÇ EDİYOR”

Ülkenin, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremle sarsıldığını söyleyen Yücesoy, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiği bu yıkıcı depremlerin ardından bu bölgelerde yaşayan yüzbinlerce insanımız güvenli olarak gördükleri şehirlere kalıcı veya geçici olarak göç etmektedir.

BARINMA İHTİYACI OLUŞTU

Tabi ki yaşanan bu süreçle göç eden yurttaşlarımızın barınma ihtiyacı oluşmuştur. İlk etapta depremzedelerimiz otellere ve öğrenci yurtlarına konaklayabilecekleri her yere yerleştirilmektedir. Ama bu depremin yaraları hemen sarılabilecek gibi değildir ve insanlarımız uzun bir süre konaklayabilecekleri kiralık ev arayışına girmiştir.

Depremin ilk gününden itibaren birlik ve beraberlik duygusu içerisinde tüm halkımız kenetlenmiştir. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu görmek bizleri gururlandırmıştır.

 

“YAPTIRIMLARIN OLDUĞUNU HATIRLATMAKTA FAYDA GÖRÜYORUZ”

Fakat yurttaşlarımızın kiralık ev arayışında karşılaştığı kira fiyatlarında ki artış bu birliktelik ve dayanışmamıza gölge düşürmüştür. Ev sahibi olan yurttaşlarımızı daha duyarlı ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Ev sahiplerini, güncel değerlerinin üstünde fiyatlara kiraya vermemeleri hususunu halkımıza karşı duyarlılığımız ve sorumluluğumuz gereği, bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu konuda denetimlerin ve yaptırımların olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Devletin tüm kurumlarına, fahiş fiyatla kiraya veren ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar hususunda TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak her türlü desteğe açık olduğumuzu da belirtmek istiyoruz. Tüm yurttaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Bir kez daha yaşanan depremlerden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA