UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ!


 

CHP Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen basın özgürlüğüne darbe niteliğinde gazetemize yapılan saldırıda bir yıl geride kalırken hukuksal mücadele sürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun saldırıyı kınayarak, “Gereken yapılacak” demesine rağmen saldırıyı organize edenlerin görevlerine devam etmesi tepki çekiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Kuruluşunun 37’ncı yılını kutlayan Haberci Gazetesi’ne geçen yıl 13 ve 14 Şubat tarihlerinde  CHP Gençlik Kolları tarafından iki defa düzenlenen saldırı girişiminde bir yıl geride kalırken sorumluların cezalandırılmaması tepki çekiyor.

 

İLK SALDIRIDA YÜZLER GİZLENDİ

Geçen yıl ilk etapta 13 Şubat günü yaklaşık 10 kişilik yüzlerini pandemi maskesi ile izlemeye çalışan kapüşönleri ile yüzlerini gizlemeye çalışan bir grup genç, öğle saatlerinde gazete önüne gelerek çeşitli sloganlar atıp, “Bu daha başlangıç” diyerek tehditler savurdu.

Gazete yetkililerinin “Kimsiniz? Hangi haberi protesto ediyorsunuz” sorularına, “Halkız, bütün haberlerinizi” yanıtı veren maskeli ve kapüşonlu gençler, gazetecileri tehdit etti.

Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, gruba tepki göstererek, özgür, bağımsız ve tarafsız yayıncılık yapan yayın kuruluşuna yönelik tehditlere sert tepki gösterdi. Amaçlarının halk yararına gerçekleri yazmak olduğunu ve bu yönde çaba sarf ettiklerini söyleyen Ekici, gençlere maskelerini indirerek, konuşma çağrısı yaptı. Ancak grup bu talebi kabul etmeyerek, slogan atarak gazete binasının önünden uzaklaştı.

 

CHP TARİHİNİN UTANÇ VERİCİ SALDIRISI

Saldırı gazetemiz sütunlarına ertesi gün “Kim bu maskeli gençler?” başlığıyla yer bulurken gazeteciler ikinci saldırı ile karşılaştı.

Bu defa CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ve CHP Mersin Gençlik Kolları İl Başkanı Alkım Sümer öncülüğünde 100’e yakın genç yine gazete önüne gelerek, basın özgürlüğüne darbe vuran CHP tarihinin en utanç verici eylemine imza attı.

 

TEHDİTLER SAVURDULAR

Gençler gazete bürosunu yumurta ve boya yağmuruna tutarak saldırmakla yetinmedi, bir de tehditler savurdu. ‘Satılık kalemler, herkes aklını başını alsın. 300 değil, gerekirse 3 bin kişi geliriz' diye slogan atarak tehditler savuran grup daha sonra sokak aralarından olay yerini terk etti. Gazetecilerin görev yaptığı bina ile araç gereçleri boya ve yumurta saldırısı nedeniyle kullanılmaz hale geldi.

 

BİTMEYEN KİMLİK TESPİTİ!...

Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesi ile polis olay yerinde inceleme yaptı. Saldırıya maruz kalan gazete ile çalışanları saldırganlardan şikayetçi olurken konu yargıya taşındı. Bölgedeki kamera görüntülerini de incelemeye alan polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili kimlik tespit çalışmaları aylarca sürerken CHP’li gençlik kolları yöneticileri ifadeye çağrıldı. İfadelerinde ‘protesto eylemi yaptıklarını savunan CHP’li yöneticiler, boyanın kendileri tarafından atılmadığı, gazetecilerin provokasyon amaçlı kendi kendilerine boya attığını ileri sürdü.

 

“EVET BİZ YAPTIK”

CHP'nin utanç günü ile olarak tarihe geçen olay tüm kesimlerce kınanırken, CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer yaptığı yazılı açıklama ile bir skandala daha imza attı.  Sümer eylemi sahiplenerek sosyal medya hesabından ‘Evet Biziz’ başlıklı bir açıklama yaptı.

Sümer yaptığı açıklamada gazete yönetimin 'yalan ve iftira haberciliği' yaptığını iddia ederek “En basit slogan eylemini saldırı, gazete basma, tehdit olarak gösteren ve bu algılardan beslenerek demokratik hakkını kullananları tehdit edenlere, ortam yaratan, prim veren bu zihniyete bugün daha güçlü daha net bir şekilde tepki vermek ve yine demokratik hakkımızı kullanmak istedik” dedi.

 

İL BAŞKANI: “BİLSEK ENGELLERDİK”

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, yapılan gösteriden haberinin olmadığını ileri sürerek “Öncesinde haberimiz olsaydı bu olayı engellerdik. İlgililerle görüşmedim o sıralarda dışarıdaydım. Ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

Aktay, kendisinin bir hukukçu olduğunu hem kendisinin hem de partisinin bu tür olayları asla tasvip etmeyeceğini söyledi. Aktay olaya ilgili inceleme başlatacaklarını da belirtti.

 

SALDIRI PROTESTO EDİLDİ, TÜM TÜRKİYE’DEN DESTEK YAĞDI

Gazetemize yapılan saldırı sonrası bütün kesimler gazetemizi ziyaret ederek basın özgürlüğüne sahip çıkarken, Mersin Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde gazete çalışanlarının da katılımı ile gazete binasında bir basın açıklaması yapılarak, saldırı protesto edildi.

Ülke genelinde tepki gösterilen saldırı sonrası tüm Türkiye’den gazetemize ve basın özgürlüğüne sahip çıkılarak destek yağdı. Özellikle meslek örgütleri arasındaki dayanışma adeta ülkeye örnek oldu.

 

“GEREĞİ YAPILACAK” DEDİ AMA YAPILMADI!

Tüm Türkiye’de tepki çeken saldırının CHP Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) taşınması sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gereğinin yapılması için talimat vermesi ile parti içinde saldırıyı gerçekleştirenlere yönelik disiplin soruşturması açıldı. Ancak soruşturmalarda aklanan CHP Gençlik kolları yöneticileri ceza almazken, görevlerine devam etmeyi de sürdürdü.

 

YARGI SÜRÜNCEMESİ!...

Saldırı ile ilgili dosyanın kimlik tespitinin uzun sürmesi nedeniyle Emniyetten savcılığa gönderilmesi uzun sürerken iddianamenin hazırlanması da gecikti. Son olarak ise arabuluculuk uygulamasının devreye girmesi ile adalet arayışı tökezlerken, geciken adalet tepkilere neden oldu. 

 

“KORKMUYORUZ”

İktidarın yarattığı baskı ortamındaki tüm zor şartlara rağmen halkın, mağdurun, güçsüzün yanında ilkeli, doğru, tarafsız habercilik anlayışı ile halka karşı kamu görevini yerine getirmeye çalışan Haberci Gazetesi olarak saldırganları, onlara bu cesareti verenleri, gereğini yerine getirmeyenleri bir kez daha kınıyoruz. Basın özgürlüğüne yönelik bu utanç verici saldırılara karşı korkmadan, yılmadan mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA