Vahap Seçer’den Suriyeli tepkisi: ‘Planlı olarak gönderiyorlar’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vahap Seçer’den Suriyeli tepkisi: ‘Planlı olarak gönderiyorlar’


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Vahap Seçer, depremin vurduğu 10 şehirden yeni bir Suriyeli göç dalgası yaşandığını söyleyerek “Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor. İlgilileri uyarıyorum” dedi.

Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afetzedeler farklı şehirlere tahliye edilirken bu adreslerden biri olan Mersin’de sığınmacı krizi yaşanıyor.

Deprem felaketi sonrası afetzedeler için barınma büyük sorun haline gelirken Mersin’de depremzedeleri ağırlamaya yönelik kamu kurum ve kuruluşlarına ait özellikle yurtların tahsisinde sığınmacıların yerleştirilmesine ilişkin tartışmalar yaşanıyor.

 

“MERSİN’E BU KÖTÜLÜĞÜ YAPTIRMAYIZ”

Tartışmalara dahil olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Suriyelilerin planlı olarak Mersin’e gönderildiğini açıkladı ve tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Seçer, “Deprem bölgesinden yüzbinlerce vatandaşımız Mersin’e geliyor. Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor. İlgilileri uyarıyorum! Zaten 400 bin sığınmacıyı getirdiniz,bunu da taşıyamayız. Mersin’e bu kötülüğü yaptırmayız” dedi.

Vahap Seçer, “Deprem bölgesinde barınma sorunu had safhada. Başta Mersin olmak üzere, diğer şehirlere yoğun göç başladı. Mersin'e gelen vatandaşlarımız aç, açık kalmasın diye, biz tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ancak bu sürecin çok dikkatli yönetilmesi şart. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Deprem bölgesinden yüzbinlerce vatandaşımız Mersin'e geliyor. Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor. İlgilileri uyarıyorum! Zaten 400 bin sığınmacıyı getirdiniz, bunu da taşıyamayız. Mersin'e bu kötülüğü yaptırmayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA