MERSİN’DEN ALKIŞLANACAK HAREKET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEN ALKIŞLANACAK HAREKET


 

Deprem bölgelerinden Mersin’e göç devam ederken duyarlı Mersinliler gelenleri yollarda karşılayarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışılıyor. Kent geneline yayılan duyarlı davranış her ilçede karşınıza çıkabiliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle bölgeden kaçış devam ediyor. Depremzede komşu illerden Mersin’e akın akın gelmeye çalışılırken Mersinliler de, acılarını paylaşmak ve destek olmak için çabalıyor.

Bazı duyarlı vatandaşlar kent girişinde belirli aralıklarla kurdukları çay ve dinlenme alanları ile gelenleri karşılıyor. Özellikle yoğunluğun yaşandığı Mersin-Antalya yolu terminal kavşağında kendi imkanları ile dinlenme alanları oluşturan bazı vatandaşlar depremzedelere destek vermeye çalışıyor. Kurdukları dinlenme alanlarında depremzede vatandaşlara sıcak çorba çay ikram eden duyarlı Mersinliler, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Özellikle ‘ücretsiz’ ifadesine yer verilen pankartlar hazırlayan Mersinliler, yiyecek ve temel ihtiyaçların karşılanması için afetzedelere destek vermeye çalışıyor.

AYDINCIK YOLUNDA DA DURUM AYNI

Kent geneline yayılan duyarlı davranış her ilçede karşınıza çıkabiliyor. Mersin - Aydıncık yolunda birçok noktada depremzedeleri durduran Mersinliler çorba, yemek, su, çay ikram ediyor; çocuk bezi, mama, giyecek temin ediyorlar.

 

YÖRÜKLER AŞ EVİ KURDU

Öte yandan Erdemli ilçesinde de, Boyuninceli Yörükleri tarafından depremzedeler için Aş Evi kurtuldu. İlçeye bağlı Arpaçbahşiş Mahallesi D400 karayolu üzerine kurulan aşevinde günde 5 bin kişilik sıcak yemek çıkartılıyor ve yoldan geçen depremzedeler durdurularak ücretsiz yemek ve sıcak çorba ikramında bulunuluyor. Aşevi koordinatörü Azize Karayılan, “Ülke olarak acımız çok büyük. Bu zor günde hep birlikte olmak ve acıları paylaşmak gerek. Bizlerde Boyuninceli Yörükleri olarak mahalle sakinlerimizle birlikte yol kenarına aşevi kurduk. Hayırsever mahalle sakinlerimizin destek ve katkıları ile 4 gündür günlük 5 kişilik yemek çıkarıyoruz. Ayrıca giysi ihtiyacı olanlar varsa onlara da giysi verip, yolluklarını hazırlayıp uğurluyoruz. Herkes bir işin ucundan tutuyor. Allahım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi. Aşevine gelen depremzedeler ise de hayırseverlere teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA