TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ YURT TAHLİYE EDİLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ YURT TAHLİYE EDİLİYOR!


 

Mersin KYK Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen sığınmacılar ile ilgili skandal iddialar gündeme gelirken Ümit Özdağ’ın kente geleceğini açıklamasının ardından artan gerilim sonucu tesiste kalanların tahliyesine başlandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş depremleri sonrası afetzedelerin ilk olarak misafir edildiği illerden olan Mersin’de bir kız öğrenci kız yurduna yerleştirilen bazı sığınmacılarla ilgili iddialar sonrası gerilim yaşanırken yeni bir gelişme yaşandı.

KYK Genel Müdürlüğü'nün öğrenci yurtlarını depremzedelere açmasından sonra, yıkımın yaşandığı kentlerden giden depremzedeler, KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilmeye başlandı.

Depremzedelerin yurtlarda misafir edilmeye başlamasından kısa bir süre sonra ise bazı sosyal medya hesaplarından “KYK yurtlarına daha çok Suriyelilerin yerleştirildiği, bu kişilerin konuk edildikleri odalarda nargile içtikleri ve müstehcen içerikli görüntüler paylaştıkları” yönünde iddialar yer aldı.

Tepki çeken iddiaların ardından Hatay'dan Mersin'e giden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yenişehir ilçesindeki KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu'nda incelemelerde bulundu. Başarır, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu gözleriyle gördüğünü aktardı.

 

ÜMİT ÖZDAĞ TARTIŞMALARI ALEVLENDİRDİ

Ancak buna rağmen tepkiler dinmezken Zafer Partisi Genel Başkanı ümit Özdağ, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile 11 Şubat 2023 günü saat 13:30’da protesto amaçlı yurdun önüne gideceğini duyurdu. Bu açıklama sosyal medya üzerinden yaşanan tartışmaları alevlendirdi.

 

YURTTA NTAHLİYE BAŞLADI

Ancak bu açıklamanın hemen ardından Mersin’de yeni bir gelişme yaşandı. Mersin KYK Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen sığınmacıların tahliyesine başlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap  Seçer, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile tahliyenin belediyenin otobüsleri ile gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Seçer, “Kamuoyunu meşgul eden ve benim de yakından takip ettiğim KYK Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen Suriye’den gelen sığınmacıların tahliyesi, şu an belediyemizin otobüsleri ile valilik tarafından yapılmaktadır. Ancak şehrimize gelişleri devam etmektedir. Mersin bu yükü taşıyamaz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA