Enkazdan kurtarıldı Mersin’de doğum yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Enkazdan kurtarıldı Mersin’de doğum yaptı


 

Hatay’da meydana gelen depremin enkazından çıkarılan hamile Fidan Yıldız Sağaltıcı (29), askeri helikopterle sevk edildiği Mersin Şehir Hastanesi’nde dünyaya sağlık bir bebek getirdi.

Haber Merkezi

 

Bebeğe anlamı 'pamuk' demek olan Gutnam Elif ismi verildi.Kahramanmaraş merkezli depremde yaralananlar, tedavi edilmek üzere Mersin'e getiriliyor. Mersin Şehir Hastanesi'ne getirilen yararların bir bölümü, Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait helikopterlerle taşınıyor. Depremin vurduğu Hatay'ın Defne ilçesinde enkazdan çıkarılan hamile Fidan Yıldız Sağaltıcı, askeri helikopterle kente getirildi. Helikopterden ambulansa alınan Sağaltıcı, Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Yine enkazdan çıkarılan kadın ve çocuk da helikopterle getirilerek tedaviye alındı. Sağaltıcı, doğum yaparak dünyaya sağlıklı bir bebek getirdi.

Anlamı 'pamuk' olan Gutnam Elif adı verilen bebek, yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutuluyor. Enkazdan kurtulan Sağaltıcı ailesi ise acıyı ve mutluluğu bir arada yaşıyor. Baba Orhan Sağaltıcı (40), "Depreme yatakta yakalandık. Neye uğradığımızı. Umutlarımız bitmişti. Hastane hastane gezdik. Ama sağ olsun devletimiz yetişti. Helikopterle eşimi buraya getirdiler. Eşim sağlıklı bir şekilde doğum yaptı. Tarifsiz bir duygu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Hüseyin Şimşek, ise bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu, kontrollerini yaptıklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA