Mersin’de korku dolu anlar sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de korku dolu anlar sürüyor


 

Kahramanmaraş depremlerinin şiddetli şekilde hissedildiği Mersin’de çok sayıda vatandaş binalara girmeye korkarken iş yerlerinde de endişeli anlar yaşanıyor. Kent genelinde vatandaşlar ev ve iş yerlerine girmek istemeyerek dışarıda bekleyişini sürdürürken vatandaşların binalara yönelik hasar tespit talepleri günden güne artıyor.

Hediye Eroğlu

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana geldi.

Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana ve Mersin başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi. 10 ilde büyük hasar ve yıkama neden olan deprem binlerce canın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu.

 

VATANDAŞ SOKAKTA

Ancak depremin büyük hasar verdiği 10 il arasında olmasa da hissedilen şiddetli sarsıntılar nedeniyle büyük korku ve panik yaşanan Mersin’de ise korku hala atlatılamadı. Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen çok sayıda vatandaş binalara girmeye korkarken geceyi dışarıda geçirenlerin sayısının yüksek oldu görülüyor. Çok sayıda vatandaş belediyelerin hizmete açtığı toplanma alanlarında endişeli bekleyişi sürdürürken, bazı vatandaşlar ise araçlarında geceliyor.

 

İŞ YERLERİNİN ÖNÜNDE BEKLEYİŞ İÇİNDELER

Ancak depremin üzerinden günler geçmesi ile bazı iş yerlerinin faaliyetlerine kaldığı yerden devam etme çabası endişelere neden oluyor. Çarşı merkezde özellikle iş yerlerine gelen vatandaşların yeniden deprem olması ve binalarda bu duruma yakalanmaları endişesi ile gün içerisinde daha çok dışarıda iş yerlerinin önünde zaman geçirmeye çalıştığı görüldü. 

 

İNCELEME TALEPLERİ ARTTI

Ev ve işyerlerinde binalardan ses geldiğini söyleyerek yetkililerden inceleme yapılması yönündeki talepler ise arttı. Kentte çok sık yaşanmaya başlanan durum karşısında ekipler teyakkuza geçti. Çok sayıda vatandaş ses geldiği iddiasıyla zaman zaman benzer durumlar yaşayarak binalarda inceleme yapılmasını istiyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA