Deprem bölgesinden Mersin’e yaralı yağıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Deprem bölgesinden Mersin’e yaralı yağıyor


 

10 kenti yerle bir eden Kahramanmaraş depremlerinin ardından adeta Mersin’deki sağlık tesislerine yaralı yağıyor. Şuana kadar kente bin 200’ün üzerinde yaralı getirilirken sayı her saat artıyor.

Hediye Eroğlu

 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası Mersin’deki sağlık tesislerine depremzede yaralıların taşınmasına devam ediliyor.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri kentte adeta olağanüstü hal ilan ederek kentteki tüm sağlık tesislerinde yaralı depremzedelere hizmet verilebilmesi için teyakkuza geçti. Mersin’deki sağlık tesislerine dünden buyana deprem bölgesinden bin 200’ü aşkın hasta gelirken sayının her saat arttığı öğrenildi.

 

DURUMU İYİ OLANLAR TABURCU EDİLİYOR

Öte yandan Şehir Hastanesi başta olmak üzere kamuya ait hastanelerde ayakta tedavi görebilecek kadar durumu iyi olan hastaları taburcu ederek, gelecek hastalara yer açmaya çalışıyor. Kentte gelen hastaların büyük çoğunluğu sahra hastanesine çevrilen Şehir Hastanesine yönlendiriliyor.

 

YARALILAR İÇİN ÇORAP, ÇAMAŞIR YARDIMI ÇAĞRISI

Ayrıca Mersin’deki hastanelerde tedavi altına alınan depremzede yaralılar için de yardım kampanyaları başlatıldı. Deprem nedeniyle apar topar Mersin’e getirilen hastalar için özellikle çorap, kıyafet, iç çamaşırı ve battaniye ihtiyaçlarının karşılanması için çağrılar yapılıyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA