AKDENİZ’DE ALEVİLER 3,5 YIL SONRA AKILLARA GELDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE ALEVİLER 3,5 YIL SONRA AKILLARA GELDİ!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde, göreve gelindikten 3,5 yıl sonra bölgedeki Aleviler için cem evi eksikliğinin giderilmesi nihayet akıllara geldi! Limanın karşısındaki alanın imarını değiştirip belediye hizmet alanını ticaret + konuta çevirmek için Büyükşehir ile anlaşan, Çilek Mahallesi’nde taziye evi yapmak için emsal yoğunluğunu aşan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın, “Yer yok, yapamıyoruz” savunması dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Ocak ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi belediye konferans salonunda yapıldı.

Toplantıda AKP’li Meclis Üyesi Aydın Eğin’in Akdeniz Belediyesi’nin hizmetlerini öven uzun bir konuşma yapması üzerine ilginç gelişmeler yaşandı.

Eğin’e yanıt olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Bayram Yıldırmaz, ise “Anlattığınız hizmetler tamam. Doğru şeylere teşekkür ederiz ama saydıklarınız arasında bir eksiklik var. Akdeniz’de bugüne kadar hiçbir zaman gündeme gelmedi. Burası Alevi yurttaşlarımızın yoğunluklu olduğu bir bölge. Toroslar’da, Yenişehir’de, Mezitli’de cem evi var ama maalesef burada yok. Ama kimse bu soruna değinmedi. Alevi yurttaşlarımız adına talebimizdir” dedi.

 

BAŞKAN YAPTIĞI YARDIMLARLA ÖVÜNDÜ

Bunun üzerine limanın karşısındaki alanın imarını değiştirip belediye hizmet alanını ticaret + konuta çevirmek için Büyükşehir ile anlaşan, Çilek Mahallesi’nde taziye evi yapmak için emsal yoğunluğunu aşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, “Yer yok, yapamıyoruz” savunması dikkat çekti.

Bürokratlarına, “Yer arayın, hızlı” talimatı veren Gültak, “Bana söylediklerinde yer yok dedim. Cem evlerinin tadilatını, Arap Alevilerin derneklerine yapılan yardımları da biliyorsunuz. Bunu yapacağımız mahalle de önemli. Bildiğiniz yerler varsa, bulalım hemen yapalım. Cem evi sadece Akdeniz Belediyesi’nin bütçesi ile yapılmaz. Sizlerin, hayırseverlerin desteği lazım. 5 binlik planları inceleyelim. Yapılacak yerde önemli, yaparız kimse gitmez amacına ulaşmaz.

Biz geldiğimiz günden beri kiliselere. Camilere, cem evlerine en çok yardım etmiş, el uzatmış bir belediye başkanı oturuyor karşınızdayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA