Failleri derhal tutuklayın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Failleri derhal tutuklayın!


 

Anamur’da 6 yaşındaki kız çocuğunun önce imam, ardından akrabaları ve komşusu tarafından istismar edilirken, gözaltına alınan istismarcıların serbest kalmasına Mersinli kadınlardan tepki geldi: “Çocuk istismarı münferit değil biliyoruz. Failleri aklamanıza, istismarı olağanlaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Failleri derhal tutuklayın!”

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin’in Anamur ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğunun önce 6 yaşındayken köyün imamı; şimdilerde ise 2 eniştesi ve bir komşusu tarafından istismar edildiği iddia edildi. Çocuk koruma altına alınırken olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli serbest bırakıldı ancak savcılık karar itiraz etti.

Türkiye’de infiale neden olaya Mersin Kadın Platformu da tepki gösterdi. Mersin’in Yenişehir ilçesi Pozcu Mahallesinde ki Koton Mağazası önünde bir araya gelen platform üyesi kadınlar, “Çocuk istismarına susmuyoruz, susmayacağız” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

 

İSTİSMARI AKLAMA! YARGILA! ÖNLE

Burada platform adına bir basın açıklaması yapan Duygu Taner, “İstismarı aklama! Yargıla! Önle” pankartı önünde, iktidara seslendi.

“Çocuk istismarına susmuyoruz, susmayacağız!” diyen Taner, “2022’nin son gününe bu kez de yanı başımızda Anamur’da yaşanan bir çocuk istismarı haberi ile uyandık. Anamur’da bir kız çocuğunun 6 yaşından itibaren imam, akrabası ve komşusu olan 4 erkek tarafından cinsel istismara uğradığı yıllar sonra öğretmenlerinin fark etmesi ile açığa çıktı. Kız çocuğu ve anne koruma altına alınırken failler tutuksuz yargılanmak üzere serbest! Susmuyoruz, istismarı aklamanıza izin vermeyeceğiz.

 

HİÇBİR ÇOCUK GÜVENDE DEĞİL

İsmailağa tarikatında tarikat ve aileden pek çok kişinin suç ortaklığında yaşanan istismarın açığa çıkmasından günler sonra benzer yeni bir istismar vakasıyla karşı karşıyayız. İsmailağa tarikatında iki fail tutuklanırken suç ortaklığı edenler, delil karartanlar hala serbest. Anamur’da da failler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Erkek, imam, tarikat, aile istismar ediyor, devlet koruyor. Çocuk istismarı münferit değil ve bu ülkede istismarcılar devlet tarafından korunduğu sürece hiçbir çocuk güvende değil!

Cezasızlıktan cesaret alan failler suç işlemeye devam ediyor. Sürekli yeni istismar haberlerine uyanıyoruz. Geçtiğimiz hafta Erdemli’de bir havuz görevlisinin çalıştığı sitedeki 9 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan A.G çocuğun cinsel istismarından tutuklandı.

 

ÇOCUK İSTİSMARI MÜNFERİT DEĞİL!

Failler çocuk istismarında da kadın cinayetlerinde olduğu gibi bu cesareti iktidarın politikalarından alıyor. Devlet çocukları koruma görevini yerine getirmediği gibi, iktidarın uyguladığı politikalarla açıkça istismarın önü açılıyor. Çocuğa yönelik istismarı ‘küçüğün rızası vardır’ diyerek savunan Adalet Bakanı’nın olduğu yerde çocuk istismarı münferit değil!

Çocuk istismarı münferit değil, istisna değil. 9 yaşında çocuğun evlenebileceğini söyleyen Diyanet’iyle, bir kereden bir şey olmaz diyen bakanıyla, cinsel suçlarda ‘somut delil’ şartı getiren 4. yargı paketini çıkaran vekilleriyle bu sistem çocuk istismarının önünü açıyor, istismarcılar cezasız kalıyor. Çok küçük yaştan itibaren dini nikahlı evliliğin suç olmaktan çıkarılması hatta teşvik edilmesi ile ‘kutsal ailenin’ istismarın üstüne kurulduğu bir toplumda yaşıyoruz. Kutsal ailenin kız çocuklarının istismarıyla, küçük yaşta hamile kalmasıyla kurulmasını dert etmeyenler, yetişkinlerin cinsel yönelimleriyle, rızaya dayalı ilişkileriyle uğraşıyor.

 

HAYATLARIMIZA ‘SAPKINLIK’ DEMEDEN ÖNCE KENDİ SUÇLARINIZA BAKIN.

Çocuklar ağabey, baba, akraba, komşu, imam, tarikat şeyhi, korucu, uzman çavuş tarafından istismar ediliyor, iktidar LGBTİ+ sapkınlıktır diyor. Yönelimlerimize, hayatlarımıza ‘sapkınlık’ demeden önce kendi suçlarınıza bakın. Kutsal aile mavralarınızla çocuk istismarını, şiddeti meşrulaştıran, rızaya dayalı ilişkileri, cinsel yönelimlerimizi sapkınlık diyerek taşlayan ahlakınızı bir kez daha reddediyoruz. Çocukları istismar eden, kadınları katleden düzeniniz de ahlakınız da batsın!

 

“10 ÇOCUKTAN 4’Ü İSTİSMARA UĞRAYARAK BÜYÜYOR”

Çocuk istismarı münferit değil. Bu ülkede 10 çocuktan 4’ü istismara uğrayarak büyüyor. Bir çok istismarın üstü aile, yargı, tarikat, devlet eliyle örtülüyor. Cinsel suçlarda somut delil şartı getiren 4. Yargı paketi sayesinde pek çok fail delil yetersizliğinden cezasızlıkla ödüllendiriliyor. Cezasızlıkla ödüllendirilen failler suç işlemeye devam ediyor. Failler korunduğu, bu düzen devam ettiği sürece hiç bir çocuk güvende değil!

Korumanıza, aklamanıza izin vermeyeceğiz. Failleri derhal tutuklayın.  Susmuyoruz, susmayacağız. Faillerin korunduğu, istismarın aklandığı bu düzeni dayanışmamız ve mücadelemizle yıkacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA