BOĞSAK KOYUNA OTEL YAPILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOĞSAK KOYUNA OTEL YAPILACAK!


 

Turizm Bakanlığı cennetten bir köşeyi andıran Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesinde eşsiz Boğsak koyundaki hazine arazisini 4 veya 5 yıldızlı 250 yataklı otel yapılması amacıyla ihaleye çıkardı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 turizm bölgesinde 25 kamu taşınmazının yerli ve yabancı ‘girişimcilere’ tahsisine ilişkin Resmi Gazete'de ilan yayımladı. İlana göre, girişimciler, birden fazla taşınmaz için başvuruda bulunabilecek.

Söz konusu taşınmazlar arasında; Afyon Ömer Gecek Termal, Antalya Belek, Antalya Gazipaşa, Antalya Side ve Side II, Hatay İskenderun Kıyı Bandı, İzmir Çeşmealtı, İzmir Özdere, İzmir Selçuk Pamucak, Muğla Bodrum Yalıkavak Gündoğan Göltürkbükü, Muğla Bodrum Yalıçiftliği turizm merkezleri ile Denizli Tavas Bozdağ, Erzincan Ergan Dağı ve Mersin Taşucu Boğsak kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinde bulunuyor.

Kapsam dahilindeki kamu taşınmazlarının tahsisi için istekli kişilerin; 50 ila 1000 yatak ortasında değişen kapasiteli konaklama tesisleri ile çeşitli büyüklükte günübirlik tesis kurma taahhüdünde bulunması gerekiyor. Girişimciler birden fazla taşınmaz tahsisi için müracaatta bulunabilecek.

Tahsis başvuruları, 31 Ocak 2023'a kadar yapılabilecek.

 

CARETTA CARETTALARIN UĞRAK NOKTASI

Deniz kaplumbağası caretta carettaların uğrak noktası olan Mersin’in en güzel Mavi Bayraklı koylarından Boğsak Koyu, Mersin şehir merkezine 120 kilometre uzaklıkta. Tarihî ve doğal güzellikleri ve masmavi deniziyle Mersin’in tatil cenneti Silifke ilçesine ise araçla 20 dakika sürüyor. Plajı kum, denizi dalgasız ve sığ. Plaja giriş ise ücretsiz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA