Uzuncaburç kazıları kitap oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Uzuncaburç kazıları kitap oldu


 

Haber Merkezi

 

Kazılarını Mersin Üniversitesi’nin yürüttüğü Uzuncaburç Diocaesarea Antik Kenti Doğu Nekropolisi’ndeki çalışmaların sonuçlarına ait kitap yayınlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mersin Üniversitesi adına İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı öğretim üye Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu başkanlığında sürdürülen Uzuncaburç (Diocaesarea) Antik Kenti Kazıları kapsamında "Diocaesarea Doğu Nekropolis Mezarlar ve Buluntular" başlıklı yeni bir kitap yayınlandı.

Uzuncaburç (Diocaesarea) antik kentinin Doğu Nekropolisi’nde (Antik Dönem mezarlık alanı) yapılan çalışmalarının sonuçlarının ele alındığı kitapta; Nekropolis’de bulunan mezar tipolojileri incelemelerine, bölge örnekleriyle tipolojik olarak yapılan karşılaştırmalara ve materyal çalışmalara yer verildi.

Böylece bugüne kadar çoğu teori düzeyinde kalan çeşitli görüşler, mezar buluntuları kapsamında değerlendirilerek mezar tipleri için genel bir tarihleme kriteri ortaya kondu ve antik kentin mezar mimarlığının bölge yerleşimleri üzerine etkileri incelendi. Kitapta, buluntuların imkan verdiği ölçüde gömme gelenekleri ve gömü bağlamındaki kült eylemleri  de değerlendirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA