MEÜ engelsiz kampüste 395’inci sırada | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ engelsiz kampüste 395’inci sırada


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ), ‘En Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ sıralamasında dünyada 395’inci sırada yer aldı.

Haber Merkezi

 

Dünya genelindeki üniversitelerin akademik yerleşkelerinin “Çevre Dostu Bir Üniversite Geliştirme ve Sürdürülebilirlik” konusundaki kararlılığını ölçen UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralamasının 2022 yılı sonuçları açıklandı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 84 ülkeden 1050 üniversitenin bulunduğu UI GreenMetric Üniversiteler Sıralamasında 2021 yılında 6075 olan toplam puanını 6565 puana çıkardı. Bu sonuçla üniversite, başvurusunda dünyada 395’inci sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti ve bu alandaki seçkin üniversiteler arasındaki yerini aldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı öncülüğünde üzerinde hassasiyetle durulan ve çeşitli projelerin hayata geçirildiği “Yeşil Kampüs” çalışmaları sonrasında önemli bir sonuca ulaşan üniversite, böylece adını dünya genelindeki “Yeşil ve Sürdürülebilir Kampüsü Olan Üniversiteler” arasına yazdırmış oldu.

Üniversitenin dünyanın en seçkin üniversiteleri arasına girerek kazandığı bu başarının, bu alanda yürütülen kararlı adımların neticesi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim için önemli bir hedef olan bu sonuçla artık biz de “Yeşil Üniversiteyiz”. Bu başarıdan dolayı, GreenMetric süreçlerini yakından takip eden Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Volkan Darçın, Yapım İşleri Şube Müdürü Sabri Tuğral ve Doç. Dr. Osman Orhan’a göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Endonezya Üniversitesi’nin 2010 yılındaki girişimiyle, küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşımla ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla kurulan “GreenMetric Üniversite Derecelendirme Sistemi”; her yıl dünya çapındaki binlerce üniversiteden sayısal veri topluyor. Her üniversitenin "Yeşil Kampüs" olma yolunda altı adet göstergesine (ortam ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım ve eğitim) göre üniversiteleri sıralayan sistemin açıklanan sonuçlarıyla, kampüslerde yürütülen sürdürülebilirlik kapsamındaki çabalar ele alınarak dünya çapında başvuru yapan üniversitelerin sürdürülebilirlik durumu ortaya konuluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA