MHP’li Şimşek’ten Mersin projeleri çıkışı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’li Şimşek’ten Mersin projeleri çıkışı


 

Milletvekili Şimşek: “Mersin ile ilgili projelere ağırlık verilmeli, başlanmış olan projeler ise bitirilmelidir.”

Haber Merkezi

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel kurulunda görüşülmekte olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine partisi adına kürsüden söz aldı. Yapımı tamamlanan projeler için teşekkür eden Milletvekili Şimşek, özellikle Mersin’le ilgili projelere ağırlık verilmesini ve başlanmamış olan projelerin biran önce tamamlanması gerektiği önemle vurguladı.

 

HIZLI TREN İLE 6,5 SAATLİK YOLCULUK 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “Mersin'den Gaziantep'e uzanan hızlı tren hattındaki çalışmalar devam etmektedir. 2024 yılında tamamlanması planlanan bu projeyle Adana-Gaziantep arasındaki seyahat süresi 6,5 saatten 2 saat 15 dakikaya düşecektir.

Mahalle, köy, belde, yayla ayrımı yapmaksızın insanımızın yaşadığı her yere kesintisiz cep telefonu erişimi ve internet hizmeti sunulması mazeretsiz beklentimizdir. Seçim bölgem olan Mersin başta olmak üzere birçok yayla ve köylerimizde internet erişimi ve cep telefonu erişimiyle ilgili şikâyetler almaktayız. Bu yerler tespit edilip ülkemizin her köşesine cep telefonu ve internet hizmeti götürülmelidir.

Denizcilik, uluslararası ticari taşımacılıkta en büyük paya sahip olan sektör olarak, dış ticaretimizin geliştirilmesi, ekonomimizin dışa açılarak dünya ekonomisiyle bütünleşmesi ve diğer ekonomik hedeflerimizin gerçekleştirilmesi açısından son derece önemli fonksiyona sahiptir. Deniz yolu taşımacılığı, birim başına en düşük maliyetle gerçekleştirilen ulaştırma modelidir; kara yolu taşımacılığına göre 6,5 kat, demir yolu taşımacılığına göreyse 3,5 kat daha ucuzdur. Konum olarak ulaşım ağının tam göbeğinde bulunan Mersin Limanı Türkiye ekonomisine ciddi kaktılar sunacaktır.

 

“KONTEYNER LİMANIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR BİR AN ÖNCE BAŞLATILMALI”

Bu sebeple, Mersin Limanı'nın kapasitesi artırılmalı ve konteyner limanıyla ilgili çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır. Bu çerçevede, ülkemizde liman yatırımları bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmeli, fiziksel altyapının geliştirilerek deniz yolu taşıma paylarının artırılması önem arz etmektedir. Transit yük taşımacılığı açısından uygun olan limanların kapasitesi artırılmalıdır. Limanların coğrafi konumu dikkate alınarak etkin bir düzenleme ve denetim sistemi oluşturulmalıdır. Liman hizmet kalemleri tüm limanlarda standart hâle getirilmeli, yeşil liman uygulamaları desteklenmelidir.

 

HAVALİMANININ HİZMETE SUNULMASI BEKLENİYOR

Seçim bölgem olan Mersin'in bölgesel ticaretine hareket katacak, yörenin turizmini canlandıracak Çukurova Havalimanı'nın artık milletimizin hizmetine sunulması beklenmektedir.

54 ilden büyük olan, 350 bin nüfuslu Türkiye'nin en büyük müstakil ilçesi olan Tarsus'umuza araç muayene istasyonu artık açılmalıdır. Tarsus’ta şehir içi demir yolu hattı Gaziantep örneğinde olduğu gibi  yer altına alınmalı, şehir ikiye bölünmemeli demiryolunun üzeri yeşil alan yapılmalıdır. Mersin-Antalya Yolu ve tünelleri tamamlanmalıdır. Tarsus OSB ye bağlantı yolu bitirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mersin Tarsus arası otoban ücretsiz olmalı, Mersin şehir hastanesine otobandan çıkış verilmelidir. Tarsus Devlet Hastane kavşağına mutlaka alt geçit yapılmalıdır.

Mersin Antalya yolu ve tünelleri, Silifke-Mut-Karaman yolları, Çeşmeli-Taşucu, Silifke Gülnar yolları Tarsus-Çamlıyayla, Erdemli-Ayrancı yolları bitirilmelidir. Mersin-Kazanlı-Karataş-Yumurtalık üzerinden sahilden İskenderun’a yeni bir yol projesi hayata geçirilmelidir” şeklinde ifadeler kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA