AYHAN KIZILTAN’DAN İHANET TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYHAN KIZILTAN’DAN İHANET TEPKİSİ!


 

Taktik savaşlarına dönüşen ve perde arkasında çeşitli oyunların döndüğü iddia edilen MTSO seçimlerinde belikleyiş sürürken tartışmalı başkan Ayhan Kızıltan’dan ihanet çıkışı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 5 Kasım’da yapılan organ seçimleri büyük tartışmalara konu oldu. 22 bin 711 aktif üyenin 15 bin 367’sinin seçimlerde oy kullanma hakkı bulunurken özellikle Suriyeliler’in blok oy kullandırılması, usulsüz oy kullanım işlemi iddiaları takvimin gecikmesine neden oldu. Eğitim Komitesi’nde seçimin 17 Aralık’ta yenilenmesi kararı alınırken, yönetim seçiminin 23 Aralık’ta yapılması kararlaştırıldı.

Komite seçimlerinde kendi gurubundan çıkan tek Başkan Adayı Hakan Kayacı olurken, diğer başkan adayları Ufuk Maya ve İsa Öner grubundan çıkamayarak yarış dışı kaldı.

Yarışa sonradan eklenen isim ise iş insanı Alper Gürsoy oldu. Gürsoy komitesinden meclise girmesinin ardından başkan adaylığını açıkladı.

Mevcut Başkan Ayhan Kızıltan da kendi grubundan çıkamayan isim olurken son anda başka bir şirketteki hissesi üzerinden meclise girmeyi başararak yarışı sürdürdü.

 

“SPEKÜLASYON YARATILABİLİR”

Ancak Kızıltan ile ilgili tartışmalar ve eleştiriler sürürken, ilginç bir çıkış geldi. Katıldığı bir televizyon programında açıklamalar yapan Kızıltan, öncelikle adaylıktan çekildiği yönünde haberler yayıldığını bunun gerçek olmadığını söyleyerek, “Doğal adayım. Birçok ortamda da aday olduğumu söyledim. Aday olmadığımı sürekli gündeme getirip kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Ben Meclis Üyelerimize de mesaj attım ve her gün en az 6-7 meclis üyemizle bire bir görüşüyorum. Ben de zaman zaman bu tür sorularla karşılaşıyorum ve anlatıyorum. Dostlarımız benden duymadıkları hiçbir şeye inanmamalı. Tabi seçim atmosferinde birçok spekülasyon yaratılabilir” dedi.

 

“ARKADAŞLARDAN BAZILARI DEĞİŞTİ”

Kızıltan’ın açıklamalarında dikkat çekici nokta ihanet içerikli ifadeleri oldu. “Seçimler sürecinde sahadan bize çok bilgi geldi. Referans olarak soranlar oldu” diyen Kızıltan, “Seçime katılmış üyelerden gelen telefonlar oldu, seçmenlerden gelen telefonlar oldu. Bu hayli yüksek bir sayıdaydı. Günde en az 15-20’den fazla telefon alıyordum. Seçime katılmış bir arkadaşımız kendi sektöründeki firma temsilcilerinden destek istediğinde benim adımla karşılaşıyormuş ve seçildiğinizde Ayhan Kızıltan’a destek verecekseniz size oy veririz denmiş. Bizzat beni arayıp soran oldu. Ayhan Bey biz bir arkadaşın yanındayız sizin aramanızı istiyor. Size destek verdiğimizin teyidini istiyor diye telefonla konuştuğumuz çok insan oldu. Bu arkadaşlardan bazıları değişti. Ben onlar adına üzüldüm. Kendinde madem o potansiyeli görmüyordun neden benim adımı kullanarak seçildin. Karşıdaki seçmeni ben yanıltmış oldum. Ona üzülüyorum. Beni çok arayan oldu hani bize beni destekliyor demiştin. Bizi yanılttın sen olmasan karşı tarafa oy verirdik diyen çok oldu. Ona üzüldüm. 

Asla koltuk sevdası değil. Biz kendimizi iş dünyasının patronu olarak görmüyoruz. İş dünyasının ve Mersin’in hizmetinde olan bir kurum olarak görüyoruz. Bizzat kendim de iş dünyası ve Mersin’in hizmetinde olan bir bireyim” diye konuştu.

 

SİYASET SEÇİMLERE MÜDAHİL Mİ?

Ayrıca seçimlere siyasetin müdahil olmasına yönelik de açıklama yapan Kızıltan, “Aslında can alıcı nokta bu. Oy. Oy, herkesin en özel değeridir. Kendi oyunu kendisinin değerlendirmesi, kendisinin karar verip kullanması önemlidir. Yoksa o oy kişinin kendisine ait değildir. Oy verecek bir meclis üyesinin tek sorumluluğu sektör üyelerine göre. Tabanın sektör üyelerinin düşüncesine uyarak oy kullanması gerekir: Bir tek onların eğilimine karşı sorumludur.

 

“SEÇİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Öyle bir yola açacağız ki seçim ortamında küslükler, dargınlıklar gördük. Bunların olmayacağı bir MTSO camiası oluşturmak istiyoruz. Bir kez bu seçim sisteminin değişmesini istiyoruz. Yeniden yönetime gelirsek ilk yapacağımız bir tüzük komisyonu kurup bu komisyonda Odanın, TOBB’un tüzüğünde artık çağa uymayan maddelerin yenilenip değişmesi için çalışacağız. Bunlardan ilki seçim yönetimi olacak. Bu seçim sisteminde insanlar birbiriyle düşman oluyor. Çağdaş bir ortamda iyi ilişkilerde seçim yürütülmesi için çalışma yapacağız.

Tek aşamalı bir seçim sistemi, tüm üyelerin oy kullanacağı. Komite üyeleri seçiminde yönetim kurulu, meclis üyeleri komite üyeleri bir defada seçilecek. Başkan adayları listelerini yapacak ve seçim daha çok başkan adayları üzerinde yoğunlaşacak. Diyelim sen önümüzdeki dönem başkan adayı olacaksın kaç komite var 41 tane. Bu komitelerin meclis üyeleri ve komite üyelerini belirleyeceksin. Tek bir liste olarak başkan ve meclis üyeleri seçilecek. Tek bir seferde üye gelip başkana ve kurullara oy verecek. Bunun için kanun değişikliği gerekiyor. Biz sistemi TOBB’a teklif edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA