‘Havalimanını Şubat sonu açacağız’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Havalimanını Şubat sonu açacağız’


 

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşası devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın altyapı çalışmalarının bittiğini, üst yapı çalışmalarının ise yüzde 73’ünün tamamlandığını belirterek, ’Yapım çalışmalarımızı tahminen şubat sonu ya da mart başında tamamlayarak, havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz! dedi.

GİZEM EKİCİ

 

Bir dizi temalarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Mersin'in Tarsus ilçesinde inşaatı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, yüklenici firma yetkililerinden brifing aldıktan sonra yaptığı açıklamada, heyecanla beklenen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın açılışına sayılı günler kaldığını ifade ederek, "Hızlı ve doğru planladığımız faaliyetlerimiz sonunda altyapı çalışmalarını tamamen bitirmiş bulunmaktayız. Havalimanımızın pisti, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 75 metre gövde genişliği ile inşa edildi" şeklinde konuştu.

 

“İLK İKİ ETABIN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Projenin 3 etapta tamamlanacağını, şuanda ise birinci ve ikinci  etap çalışmalarının sürdüğünü belirten Karaismailoğlu, "Yine altyapı projesi çerçevesinde, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliği ile Beton Kaplamalı Paralel Taksiyolu 2 Yüksek Sürat Taksiyolu, Terminal Apronu, Kargo Apronu, Özel Uçaklar Bölgesi Apronu, 2 Yer Hizmetleri Araç Park Yeri, ve Çevre Güvenlik Yolu gibi tüm işler tamamlandı. Üstyapı tesislerimizin yapım çalışmaları da hızla ilerliyor. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile ihale ettiğimiz üstyapı çalışmalarımıza 08 Ocak 2021’de yer teslimi yaparak başladık. 3 etapta inşa etmeyi planladığımız üstyapı tesislerinin 1. ve 2. etaplarını bir arada yürüterek tamamlıyoruz. Çukurova Havalimanı'mızın yolcu kapasitesini başta yıllık 8 milyon kişi olarak öngörüyoruz. Yolcu sayısının 9 milyona ulaşması hâlinde, 3. Etap yatırımlarına da başlayacağız" diye konuştu.

 

"25 YIL İÇERİSİNDE 297 MİLYON 100 EURO KİRA BEDELİ DEVLETİN KASASINA GİRECEK"

Projenin tüm etaplarının sabit yatırım bedelinin 196 milyon 815 bin Euro olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, "1.Etap ve 2.Etapların toplam kapalı alanı 189 bin 180 metrekare, 3.etabın ise 25 bin metrekare olmak üzere toplam 214 bin 180 metrekaredir. Bu iki etabın toplam sabit yatırım bedeli ise 173 milyon 865 Euro'dur. Tüm etapların toplam sabit yatırım bedeli 196 milyon 815 bin Euro'dur.  Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık 197 milyon Euro'luk yatırımı ülkemize kazandırıyoruz. Ayrıca 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin Euro kira bedelini de devletimizin, milletimizin hazinesine katacağız" şeklinde konuştu.

 

"ŞUBAT SONU YA DA MART BAŞINDA AÇILIŞ YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Üst yapı çalışmalarının yüzde 73'ünün tamamlandığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu,"Terminal Binası betonarme ve çelik imalatlarını tamamladık. Dış cephe ve çatı kaplama imalatlarına devam ediyoruz. Altyapı imalatları ise yüzde 70 oranında tamamlanmış olup, alt yapı ve saha reglaj/düzenleme işleri devam ediyor. Yapım çalışmalarımızı tahminen şubat sonu ya da mart başında tamamlayarak, havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

"2021 YILINDA İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA'DA 1. SIRADA YER ALDI"

Millete hizmet etme yolunda gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Karaismailoğlu şunları söyledi: "Yarın, 'Uluslararası Sivil Havacılık Günü'. Bizler, 'İstikbal Göklerdedir' anlayışına sahip çıkan kadrolarız. Bizler, ,hava yolunu halkın yolu yapmak için gece gündüz çalışan, nice başarıları ülkesinin tarihine yazdıran kadrolarız. Çukurova Havalimanı gibi önemli bir havayolu yatırımından, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. 2021 yılında da İstanbul Havalimanı, Avrupa yolcu trafiği sıralamasında 1. sırada yer aldı.  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’da 6., Antalya Havalimanı ise Avrupa’da 9. sırada yer aldı.

Yine, 2022 yılı Kasım ayı sonunda, yolcu sayımız, geçen yılın aynı dönemine kıyasla  yüzde 43,4 artış artışla 170 milyon a ulaştı. Ne mutlu bize ki havacılık sektörü açısından çok değerli projelerin hayata geçtiği bir yılı geride bırakıyoruz."

Bakan Karaismailoğlu, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Vali Hamza Pehlivan ve milletvekilleri ile birlikte termal inşaatında incelemelerde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA