BİTMEYEN YOLLAR SORUNUNDA HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİTMEYEN YOLLAR SORUNUNDA HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR!


 

Mersin’in özellikle Akdeniz ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nden özellikli sanayicinin yoğun olarak kullandığı Adana’ya doğru olan güzergahtaki gerek yeni yapılacak 2. çevre yolu gerek otoban çıkışı ve gerekse de bağlantı yolları ile ilgili Büyükşehir Belediyesine yönelik gerekli çalışmaların yapılmadığına yönelik eleştiriler öne çıktı. Bunun üzerine CHP’liler, “Önce hükümet elini taşın altına koysun” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşime ait tutanak özeti kabul edildi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İN HEYACANI YOK”

Mecliste AKP’li Meclis üyesi Gökmen Akyürek, Mersin Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan yollardaki yapılmayan veya bitmeyen çalışmaları eleştirerek, gerekli çalışmaların yapılması için çağrı yaptı.

Akyürek, “Bugün sanayiciler adına konuşacağım. Akdeniz meclis üyesi olmamdan kaynaklı bana çok fazla sor geliyor. Hal Kavşağı’ndan Adana’ya doğru yapılacak olan 2. Adana Mersin Karayolu ile ilgili Büyükşehir Belediye başkanımızın 4. yılı ama bu güzergahtaki hiçbir arsaya tebligat gitmediğini duyuyorum. Yollara başlamayı boş verin, Akdeniz ilçesindeki arsaların yol için toparlanması adına hiç kimseye tebligat gönderilmemiş. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın hiçbir heyecanı yok.Babamdan kalan imarlı arsa iptal oldu ama Büyükşehir’de en ufak bir heyecan yok. Mersin – Adana arasındaki ticareti hızlandıracak yolun yapılması için Büyükşehir Belediyemizin bir heyecanı olmadığı için sizin bu heyecanı hatırlatmanızda fayda olduğunu düşünüyoruz.

 

“BİNLER, 2. MERSİN- ADANA YOLUNU BEKLİYOR”

Ayrıca otoban çıkışı için çok uğraştık ve başardık. Ancak geçtiğimiz günlerde sanayiye gitmek için bu ara yolu kullandığımda yine Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletilmediğini öğrendim. Alternatif olarak Karaduvar’dan girip Karacailyas’tan çıkalım dedik ama bu da olmadı.

Mersin’de her sabah ve akşam yaklaşık 40 bin işçi otobüslerin içerisinde sırada bekliyor maalesef. Büyükşehir Belediye Başkanımıza her gün arka tarafta 4. Çevre Yolu diye bir yer var, yapıyor, geri bozuyor. 34. caddeyi yapıyor, geri bozuyor. Allah rızası için ona, oradaki yollarda sadece 7-8 apartman olduğunu, Mersin – Tarsus organize Sanayi’de binlerce işçi çalıştığını, Adana- Mersin’in sadece bir yola muhtaç kaldığını lütfen hatırlatmanızı istiyorum. Bu konuların önemli olduğunu hissettirmenizi istiyorum. Otoban çıkışı OSB bağlantı yolunun bir an önce bitirilmesi çok önemli.

Ayrıca Mersin- Adana karayolunun kamulaştırmasına ilişkin çalışmalara başlanılması gerekiyor. Sanayi rahatlatılmalı. Bir çok alternatif yol yapabilecekken, sanayicilere hizmet etmediğinin çok farkındayız. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı alternatif yollar için gerekirse bir heyet oluşturarak Ankara’ya gidilerek sanayiciler için artık çözüm bulunmasını istiyorum” dedi.

 

“İŞLERİNDE AKSAMA VRA Kİ, ELVAN’I DİLİNDEN DÜŞÜRMEDİ”
CHP’liler burada Akyürek’e tepki göstererek, yıllardır bitirilemeyen Çeşmeli Otobanı’nın uzatılması ile ilgili çalışmaları anımsattılar.

CHP’li Meclis Üyesi Aydın Demirci, “Çeşmeli otobanını neden söylediğini sorduğumda Gökmen bey, Akdeniz meclis üyesi olduğunu söyledi. o zaman 34. Cadde Yenişehir’de ondan neden bahsetti? Demekki işlerinde bir aksama var o yüzden ağzından Lütfe Elvan bakanını hiç düşürmedi. Antalya otobanı ne zaman açılacak, Çeşmeli ne zaman bitirilecek? Karadeniz’de bir otoban başladığı zaman 1-2 senede bitiriyorlar. 20 seneyi geçti Antalya yolu açılmadı. Bunlara bir el atar, Ankara’ya iletirseniz sevinirim” dedi.

 

CHP: “ÖNCE HÜKÜMET ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN”

CHP’li Mahmut Sönmez 2. Mersin -  Adana karayolu yapımının karayolları bölge müdürlüğü uhdesinde olup olmadığını gündeme getirirken, Başkan Gültak, “İmar ile gerçekleşecek olan Hal Kavşağı’ndan başlayıp Nacarlı’da organize Sanayi Bölgesine kadar gidecek olan ikinci paralel yol ile ilgili belediyenin imar çalışmaları yapması gerekiyor” bilgisi verdi.

Mahmut Sönmez söz konusu çalışmanın hükümet ile alakalı olduğunu savunurken, “Evet yatırım yapılsın ama herkes elini taşın altına koysun. Önce merkezi hükümet koyacak ki sonra yerel yönetimler koyacak” dedi.

 

KOMİSYONLARA SEVK EDİLEN KONULAR…

Meclis toplantısında, 5620 Sayılı Yasanın Geçici 1. Maddesi gereğince, geçici işçi statüsünde çalışan personel için hazırlanan Geçici İşçi Vize Cetveli ile ilgili teklif görüşülerek komisyonlara sevk edildi. Bekirde Mahallesi’nde 16,48 metrekare yüzölçümünde belediyeye ait hissenin, diğer hissedarın talebiyle yasa gereği satışı ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

Nusratiye Mahallesi 5412 Sokak adresinde 61 ada  207 parselde   598,03 metrekarelik (tapu kayıtlarında demir yolu olarak görünen) belediyeye ait taşınmazın, Devlet Demir Yolları İşletmesinin talebi üzerine 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 30’uncu maddesine göre devrinin yapılmasıyla ilgili teklif komisyonlara sevk edildi.

Tekke Mahallesi, 119 ada, 7 parselde, 2 bin 195 metrekare yüzölçümünde belediyeye ait hissenin, diğer hissedarın talebi üzerine, 5393 sayılı Kanunun 18’inci maddesinin (e) fıkrasına istinaden satışı ile ilgili teklifin de oybirliğiyle komisyonlara havalesi yapıldı.

Bahçe Mahallesinde, 170 ada, 2 parsele ilişkin (Fatih İlkokulu) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Akdeniz Belediyesince hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili teklif komisyonlara gönderildi.

Nusratiye Mahallesi 1025 ada 34 nolu parsele ilişkin Mersin 1’inci İdare Mahkemesi’nin 11.02.2022 tarih ve 2021/581 E.2022/101 K sayılı kararı ve M. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 21.07.2022 tarih ve 372 sayılı kararıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğiyle ilgili komisyonlarda oybirliğiyle kabul edilen gündem de görüşüldü. Konu, üyelerin yine oybirliği ile kabul edildi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki oturumu, 9 Aralık 2022 Cuma günü saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA