TEGV, tasarım ve beceri atölyesini açtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEGV, tasarım ve beceri atölyesini açtı


 

Mersin’de 2020’de kurulsa da pandemi nedeniyle faaliyetlerine başlayamayan TEGV’in, kente kazandırdığı Tasarım ve Beceri Atölyesi, 6-14 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz hizmet vermek için açıldı.

Barış ÇOBAN

 

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) hayata geçirdiği Tasarım ve Beceri Atölyelerine bir yenisini daha ekledi. Mersin’in Akdeniz ilçesinde Tasarım ve Beceri Atölyesi kuran TEGV, pandemi nedeniyle gerçekleştiremediği açılışını, bugün Camiişerif Mahallesi'nde yaptı. Açılışa halkın yanı sıra Yapı Kredi, Akdeniz Belediyesi ve kentte bulunan çeşitli STK'ların temsilcileri de katıldı. Açılış konuşmasını TEGV adına, TEGV İş Geliştirme Müdürü İpek Urulcan yaptı. Beceri ve Tasarım Atölyesi'ni daha önce açmak istediklerini ama araya pandemi girdiği için açamadıklarını belirten Urulcan, "Açılışa geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederiz. Genel Müdürümüz Sait bey de burada olmayı çok istiyordu ancak hastalandığı için burada olamadı. Bugün sadece Tasarım ve Beceri Atölye'mizin açılışını yapmıyoruz. Bugün sevgili Halil Altındere'de burada. Halil bey de bizim için  yaptığı NFT'lerin satışından gelen bağışlarla Mersin Öğrenim Birimi'mizin işletme sponsorluğunu aldı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Çocuklarla çok güzel bir gün geçireceğimizi düşünüyoruz. Hepiniz hoş geldiniz" dedi.

"ÇOCUKLARIN YARATICILIKLARINI KEŞFEDİYORUZ"

Urulcan'dan sonra söz alan Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İlter Turan, vakfın kuruluşundan beridir görev aldığını söyledi. Maksatlarının ne olduğunu bir kez daha açıklamak istediğini söyleyen Turan, şöyle devam etti: "Biz okulun yerini almaya çalışan bir kuruluş değiliz. Okulun yanında çocuklarımızın gelişmesini için, beceriler kazanması için okul dışı saatlerde onlara yol göstermeye yardımcı olmaya ve fırsatlar sunmaya çalışan bir kuruluşuz. Biz çocukların özellikle yaratıcılıklarını keşfetmek ve  keşfettiğimiz yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlaya çalışıyoruz. Başta Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman olmak üzere kuruluşumuza destek veren herkese çok teşekkür ederiz."

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman, kurdeleyi keserek Tasarım ve Beceri Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE ÜCRETSİZ KATKI SUNULACAK

İpek Uralcan, Tasarım ve Beceri Atölyelerinin önemine değinerek, atölyelerin sayısının artışından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkiye genlinde 24 ilde 25 etkinlik merkezlerinin bulunduğunu ve Mersin’in de bu açılışla birlikte bu listeye dahil olduğunu söyleyen Uralcan, öğrenim birimleri ile matematikten fene, okumadan İngilizce ve sanata kadar pek çok farklı alanda öğrencilerin gelişimine ücretsiz katkı sunduklarını söyledi.

Teknoloji ve yaratıcılığın bir araya geldiği Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılışı öncesi, TEGV İş Geliştirme Müdürü İpek Uralcan, Kurumsal İletişim Uzmanı Müge Turan ve Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, gazetemizi ziyaret ederek, Mersinlileri açılışa ve merkezi kullanmaya davet etmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA