TURUNÇGİL KONGRESİ’NDE DENİZİ GEÇİP DEREDE BOĞULDUK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TURUNÇGİL KONGRESİ’NDE DENİZİ GEÇİP DEREDE BOĞULDUK!


 

Bu yıl 14’üncüsü Mersin’in ev sahipliğinde yapılan Turunçgil Kongresi’ne yurtiçi ve dışından bin 55 – 2 bin katılım beklenirken 300 kişini gelmesi eleştirileri gündem olurken Başkan Özyiğit’ten de, “Denizi geçip derede boğulduk” eleştirisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2.Birleşimi yapıldı. Toplantıda 14. Turunçgil Kongresi’ne yönelik eleştiriler gündem oldu.

Narenciye Festivali’ne 400 bin TL nakdi destek ile ilgili teklif görüşmelerinde değerlendirmelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Valiliğimiz, Büyükşehir belediyelerimizin el ele vererek yaptığı etkinlikler var; Müzik Festivali, Narenciye Festivali gibi. Narenciye Festivali pandemi nedeniyle 2 yıl yapılamadı. Şimdi tekrar kaldırdığımız yerden kentimize değer katan bu festivallerin devamı için çabalıyoruz. Bu çabayı desteklemek adına ilçe belediyeleri olarak 400’en bin TL destek veriyor” dedi.

Narenciye Festivali’ne 400 bin TL destek teklifi oyçokluğuyla kabul edildi.

 

FESTİVAL KENTE CANLILIK KATMALI

CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, festivale desteğin önemli olduğunu ancak bu organizasyonun yeni olduğunu, Adana’da yapılan Portakal Çiçeği Festivali’nin kente ciddi bir canlılık kattığına dikkat çekti. Yıldız, “Başka ülkelerden bile insanlar bu festivale geliyor, kendilerin ifade ediyor, turistik bir canlanma oluyor. Bence bizim vizyonumuzun da biraz daha geniş hale gelmesi lazım. Baya ciddi bir bütçe oluşturuluyor. Usulen bir şey yapmaktan ziyade bu kentte gerçekten hareketlilik sağlayabilecek, farklılık hissedilmesi sağlanmalı. Turistik bir ambiyans oluşmalı, vizyon biraz buraya dönüşmeli” dedi.

 

“NARENCİYE FESTİVALİ; KENTE RENK KATAN, İÇİ DE DOLU DOLU BİR FESTİVAL İDİ”

Başkan Özyiğit de, “Bu festival aslında kente renk katan, içi de dolu dolu bir festival idi. Şimdi yenisini merak ediyoruz. Ama şimdi o enerjiyi yakalamak içinde bir başlangıç olarak görebiliriz. 2019’da yurtdışından gelen bir sürü ekipleri birlikte ağırladık. Birlikte etkinlikler yaptık. Bu festivalin bir özelliği de kent içindeki tüm bölgelere dokunması. Bir merkezde olup biten bir etkinlik değil. Portakal Çiçeği Adana’ya büyük enerji katan bir etkinlik ama bu işler böyle gelişiyor. Adana kökenli kim varsa örneğin sanatçılar büyük destek veriyor ve mutlaka orada oluyorlar. Bunu bizimde sağlamamız gerekiyor. Gelişime açık bir iş. Kentimizde Narenciye Festivali olmazsa olmaz bir iş. Çünkü bir çok üründe olduğu gibi narenciyede tartışılmaz bir il.

“DENİZİ AŞIP DEREDE BOĞULDUK”

Dünya Turunçgil Kongresi burada yapıldı. Bu önemli bir organizasyon ama kentte bir direnç gördüm ve bunu çok anlayamadım. Bir organizasyon hatası olabilir belki biz Yenişehir Belediyesi olarak 2 yıl önceden salonumuzu kendilerine vereceğimizi söyledik. Çok yüksek katılım bekleniyordu aslında bin 500 – 2 bin rakamları vardı. Yurtdışı konuk olarak. Zannediyorum bin 500 – 2 bin rakamları 300 kişi olarak gerçekleşti. Buda az bir rakam değil. Bir kente belli bir amaç için dünyanın değişikler yerinden gelen 300 kişi önemli. Yenişehir belediyemizde elini taşın altına koyan yapılardandır. Ama orada bir hastalık mı diyelim ya da olumsuzluk gelişmiş ki kentte bir direnç gördüm sonradan. Yapılan eksiklikleri bundan sonraki süreçler için incelemek lazım. Böyle bir kongreyi buraya taşımak büyük başarı, denizi aşmışız derde boğulduğumuzu görüyorum. Bu bir kent için üzücü bir şey. Turunçgil, narenciye konusunda en hassas olması gereken il tabiî ki Mersin” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA