PTT TESİSLERİ İÇİN TEDİRGİN EDİCİ BELİRSİZLİK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PTT TESİSLERİ İÇİN TEDİRGİN EDİCİ BELİRSİZLİK!


 

Mersin’de PTT tesislerinin konut ve ticari statüsüne dönüştürülerek satılmak istenmesi için plan değişikliği isteyen ancak olumsuz yanıt alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, alanın akıbetine ilişkin Milletvekili Turan’ın önergesine, “Henüz, imar planına dair onaylanan herhangi bir çalışma bulunmamakta” yanıtı verdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de haziran ayında PTT Tesislerinin bulunduğu arazinin konut ve ticaret yapılaşmasına açma girişimleri gündeme geldi. Ankara üzerinden yapılmak istenen imar değişikliği kentte büyük tepki çeken konu Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde de eleştirilere neden oldu.

 

KAMU HİZMET ALANI STATÜSÜNÜN DIŞINA ÇIKARILAMADI

Bakanlığın, Yenişehir bölgesinin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planlarında kamu hizmet alanı görünen bölgenin, bu statüden çıkarılması talebine Mersin Büyükşehir Belediyesi sıcak bakmadı. Talep edilen plan değişikliğine sessiz kalmayan meclis, 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planlarında söz konusu alanın kamu hizmet alnı olarak görünmesi ibaresini yineledi.

 

MERSİN MECLİSİ REDDETTİ

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan da, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına soru önergesi verdi. Mersin’in en değerli bölgesi konumundaki Adnan Menderes Bulvarında yer alan kamuya ait PTT tarafından kullanılan arazinin, konut ve ticari statüsüne dönüştürülerek satılmak istendiğini söyleyen Turan, “Posta İşletmeleri A.Ş. 2021 Ağustos ayında bu arazinin ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunmuştur. Fakat bu karar Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedilmiştir.

 

“MERSİNLİLERİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA REKREASYON ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”

Posta İşletmeleri A.Ş. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığa başvurarak Mersin'deki PTT tarafından kullanılan araziyi ticaret ve konut alanına dönüştürmüştür. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Mersin'de PTT tarafından kullanılan arazinin ticaret ve konuta ve konuta dönüştürülmesi kararına ilişkin tepkilerini basın açıklamalarıyla ifade ettiler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğin Bakanlığı Mersin'de PTT tarafından kullanılan alanın ticaret ve konuta dönüştürülmesi konusunda aldığı karardan vazgeçmelidir. Bu alan Mersinlilerin ihtiyaçları doğrultusunda rekreasyon alanına dönüştürülmelidir” diye konuştu.

 

DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİN GEREKÇESİ NEDİR?

Bu bağlamda; sorularına da yanıt isteler Milletvekili Turan, “Mersin'de PTT tarafından kullanılan alanın Bakanlığınız tarafından ticaret ve konut alanına dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? Mersin'de PTT tarafından kullanılan alanın belirli kişi veya kurumların, sermaye gruplarının ihtiyaçları doğrultusunda ticaret ve konut alanına dönüştürülmesi iddiaları doğru mudur? Mersin'de PTT tarafından kullanılan alanın kimlere satılması planlanmaktadır?” dedi

 

“HENÜZ, İMAR PLANINA DAİR ONAYLANAN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA BULUNMAMAKTA”

Aylar önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına verilen önergeyle ilgili, Rıdvan Turan’a nihayet yanıt geldi. Bakanlık henüz bir imar düzenlemesi yapılmadığını bildirerek, şu açıklamayı yaptı: “Mersin İli, Yenişehir İlçesi, Çiftlik Mahallesi 9064 ada 1 parsele ilişkin plan teklifi Bakanlığımıza sunulmuştur. Bunun üzerine, 3194 Sayılı İmar Kanunun 8/e maddesi kapsamında imar planına esas kurum görüşüne çıkılmış olup, şu an için söz konusu imar planına dair onaylanan herhangi bir çalışma bulunmamaktadır”.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA