AKKUYU’DA ÖDÜLLÜ FİRMA MAAŞ EYLEMLERİNİN ADRESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA ÖDÜLLÜ FİRMA MAAŞ EYLEMLERİNİN ADRESİ


 

Akkuyu Nükleer Santral’de maaş eylemlerinin adresi haline gelen ROSATOM’dan ödüllü Sayın İnşaat yine ödenmeyen ücretler nedeniyle işçiler tarafından protesto edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinde neredeyse gün aşırı maaş eylemi yapılıyor.

Geçtiğmiiz günlerde Akkuyu NGS de santral inşaatının ana yüklenicisi olarak sahaya geri dönen İçtaş’ın bünyesindeki işçiler maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı. Fesih krizi aşılmasına rağmen İçtaş yönetiminin ücretlerini ödemediğini öne süren işçiler şirket yönetimini istifaya çağırarak iş bıraktı. İçtaş yönetiminin ise görüntü çekilmesini engellemeye çalışarak işçilere mobbing uygulamaya çalıştığı öne sürüldü.

 

MAAŞ EYLEMLERİNİN ADRESİ OLAN FİRMA

Akkuyu’daki eylemlerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak sahada çalışan inşaat taahhüt girması Sayın İnşaat’ta işçiler tarafından maaşların ödenmemesi nedeniyle protesto edildi.İş bırakarak maaşlarının ödenmesi için eylem yapan işçiler, mağduriyetlerinin sonlandırılmasını istedi.

Akkuyu’da 2020-2023 yılları içerisinde su yapıları ve yardımcı tesisler ile ilgili hizmet vermek için çalışma yürüten Sayın İnşaat, geçmiş dönemlerden de maaş eylemlerine gündem olan bir şirket olarak biliniyor.

2022 yılı Mart ayınnda da Sayın İnşaat bünyesinde çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları için eylem yapmışlardı.

 

ROSATOM’DAN BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI

Ancak buna rağmen Afyonkarahisar kökenli Sayın İnşaat yönetimi, 2022 yılı Haziran ayında Akkuyu Nükleer Santralı’ni işletecek Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından düzenlenen törenle, Sayın İnşaat'a en başarılı yüklenici ödülü, Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva tarafından verilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA