SİZİ NE RAHATSIZ ETTİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİZİ NE RAHATSIZ ETTİ?


 

Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) öğrencilerin barınma başta olmak üzere her alanda yeteri kadar hizmet alamamakla ilgili eleştirileri artarak sürürken, yurtlarda kalan öğrencilerin yaşadığı baskı Mersin’de ilginç sansür ile bir kez daha gözler önüne serildi. Mersin Gençlik Spor KYK Müdürlüğü, kolsuz tişört ve şort giyen öğrencilere sansür uyguladı.

Hediye Eroğlu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencileri; barınma ve yemek başta olmak üzere her alanda hizmet almakta zorlanırken sorunları bunlarla da kalmıyor… Bir yandan izin süreleri kısıtlanırken diğer yandan siyasi etkinliklere zorla götürülen veya atılımları zorunlu kılınan öğrenciler, bir de sansüre maruz kalıyor!

 

MERSİN’DE ŞOK EDEN SANSÜR!

Mersin’de ilginç bir sansür örneği yaşandı! Sık sık devlet kanallarında hayvanlarda dahil olmak üzere her alanda görülen sansür bu defa kamu kurumlarına sıçradı.

Mersin’de sık sık gerek hizmet gerekse icraatları ile eleştiri oklarının hedefi olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü son olarak imza attığı ilginç sansür ile gündem oldu. 48 bini devlet üniversitesinde olmak üzere 60 bin öğrencinin bulunduğu Mersin’de öğrencilerin hizmet aldığı en öncelikli kurum olan gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bir etkinlik ile ilgili paylaşımında kolsuz tişört ve şort giyen öğrencilere sansür uyguladı.

 

BASKIYI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Gençlik Spor Mersin Yurtları Mersin KYK’ya ait resmi hesaptan Twitter’dan yapılan paylaşımda Erdemi Kızkalesi Yurt Müdürlüğü’nde kız öğrencilerin manevi danışmanlar ile birlikte gerçekleştirdikleri sohbet ve şükür sebepleri paylaşımı ile ilgili etkinliğe dair bilgilendirme yapıldı.

Ancak bu paylaşımda etkinliğe katılan bazı öğrencilerin kıyafetlerinin üzerlerine çiçek konularak kapatılmaya çalışıldığı görüldü. Kolsuz tişört ve şort giyen öğrencilere sansür uyguladığı görülen Mersin Gençlik Spor’un bu tutumumu tepki çekerken, yurtlardaki baskıyı da gözler önüne serdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA