METRO’DA YÜKLENİCİ FİRMA ARANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METRO’DA YÜKLENİCİ FİRMA ARANIYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanılan Metro’da kredi sorunu yaşanıyor. İhaleyi alan firma vaatlerini yerine getirmezken, şuana kadar belediye öz kaynaklarından 200 milyon TL para harcadı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen 'Metro' inşaatının temeli geçtiğimiz aylarda atılmıştı. O günden bugüne sadece şantiye alanı kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenleme üzerinde yeniden bir tadilata girdiği için ÇED raporunu yenilemek zorunda kaldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin “ÇED raporuna gerek yok” açıklaması yapsa da, uzmanlar raporun yenilenmesi gerektiği görüşünde.

SES YOK!

İhale şartnamesinde yer alan, “...ihale konusu işin finansmanı kredi kullanılması yolu ile sağlanacaktır. Kredinin yüzde 80 oranı yüklenici firma tarafından sağlanacaktır..” ifadesi yer alsa da henüz finansman konusunda adım atılmadı. Firma bu konuda hiç bir şekilde ses çıkarmazken, Belediye Mersinlilerin öz kaynaklarından projeye 200 milyon TL para aktardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi firmanın adını ağzına bile almazken, dışarı da oluşan algı ise firmanın korunduğu yönünde.

SEÇER, HÜKÜMETİ SUÇLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise sosyal medya hesabından Hükümet yetkililerini suçladı.

Seçer, “Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmasına rağmen T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi kullanma izni imzalanmayan Mersin Metrosu inşaatı devam ediyor. Bugüne dek kendi kaynaklarımızdan 200 milyon ₺ harcadığımız projemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ek bütçe ile beraber bu yılki bütçesinin 6.3 milyar lira olduğunu ve gelecek yıl bu bütçenin 10 milyar lirayı bulacağını ifade eden Başkan Seçer, Metro yapım sürecinde karşılaştıkları sorunlar için siyasi olduğunu düşünüyorum" dedi.

KENDİ BECERİKSİZLİKLERİ

Ancak Seçer’in bu açıklamalarına rağmen proje detaylarındaki belirsizlik ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin henüz tamamlanmamış olmasından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Hükümet kanadı ise projenin hiç bir şekilde engellenmediğini, Seçer'in bu konu üzerinden siyaset yaptığını söylüyor. Kendi beceriksizliğini Hükümet yetkililerine yıkmaya çalışmakla suçlanan Seçer'in ihaleyi alan yüklenici firmanın kredi finansmanını sağlamadığını, ardından da devam eden ÇED raporu sürecinin yasal bir şekilde bitmeden suçlama yapılmasının yersiz olduğu kaydedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA