STK VE ESNAFLA BASINA KAPALI BULUŞMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STK VE ESNAFLA BASINA KAPALI BULUŞMA


 

HEDİYE EROĞLU

 

Dışişleri Bakanı AKP’li Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programı çerçevesinde Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, yöneticiler ve milletvekilleri ile birlikte kente geldi.

 

STK’LAR İLE BASINA KAPALI BULUŞMA

Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’ndeki basın buluşması sonrası sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu’nun programı açılışı konuşması sonrası basına kapalı şekilde yapıldı.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde dış politikasıyla tüm dünyada ön plana çıktığını söyledi. Türkiye ile beraber Türk dünyasının da küresel ölçekte yıldızının parladığını kaydeden Çavuşoğlu, "Karabağ'ın azat edilmesi sadece bunun bir sonucu. Türk Devletleri Teşkilatının son dönemde hızlı dönüşümü diğer bir örnektir. Ukrayna savaşı ve enerji krizi gibi temel sınamalar karşısında ekonomik ve siyasi işbirliğimizi nasıl derinleştirebileceğimizi de bu toplantı da yine kardeş ülkelerin dışişleri bakanlarıyla ele aldık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi ve Türk dünyasını siyasi ve ekonomi güç merkezine dönüştürüyoruz. Dış politikamızdaki gelişmeler kesinle bir tesadüf değildir. Bunlar son 20 yılda her alanda kat ettiğimiz mesafenin bir neticesidir. Bir ülkenin dış politikada başarılı olabilmesi için sadece kaliteli diplomatlarının olması yetmez. Gururla söylüyorum dünyanın en kaliteli diplomatlarına sahibiz ve 500 yıldan fazla bir geleneğe sahibiz. Burada liderlik, ekonomi, askeri güç, eğitim ve kültürel derinlik ile en önemlisi beşeri unsur gibi milli güç unsurlarının da bu alanlarda olması lazım. Milletimizin çalışkanlığı ve azmi olmasa bizler dünyanın farklı yerlerinde bu kadar aktif, bu kadar güçlü olamazdık" diye konuştu.

 

BASINA KAPALI ESNAF GEZİSİ

Bakan Çavuşoğlu, kentteki programı partisinin il teşkilatınca hazırlanan esnaf gezisi ile devam etti. Ancak esnaf gezisi ve Bakan Çavuşoğlu’un devamındaki bir fabrikada işçilerle buluşması programları basına kapalı gerçekleştirildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA