MERSİN HAKİM VE SAVCILAR YÜKSELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN HAKİM VE SAVCILAR YÜKSELDİ


 

Görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isim listelerinden oluşan HSK kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile 1971 hakim ve savcı bir üst dereceye geçmeye hak kazandı. Mersin’de yükselen hakim sayısı 25, savcı sayısı ise 22 oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararlarında, birinci dereceye yükselip 31 Ağustos 2022'den geçerli olmak üzere ilk defa birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulan adli ve idari yargı hakimleri ile cumhuriyet başsavcı ve savcılarının isimlerinden oluşan listelere yer verildi. Listede 38 hakim, 20 savcı ve 5 idari yargı hakiminin ismi yer aldı.

Sürelerini bitirdikleri halde bu listede isimlerini göremeyenler 30 gün içinde HSK'ye yazılı başvuruda bulunmak suretiyle durumlarının incelenmesini isteyebilecek.

HSK'nin bir başka kararında ise Ağustos 2022 dönemi sonuna kadar sürelerini bitirip, HSK tarafından yükseltilmelerine karar verilen adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listeler de yayımlandı.

Karar ile 1971 hakim ve savcı bir üst dereceye geçmeye hak kazandı.

 

25 HAKİM YÜKSELDİ

Mersin’de derecesi yükselen hakimler; Ayşe Avar, Zeynep Yılmaz, Zeynep Yalın Sarıtürk, Hıdır Başak, Ayşe Durmaz Aktaş, Muhammed Enes Erdem, Betül Kıraç ile Tarsus’tan Büşra Yılmaz, Saibe Şensoy Cavkaytar, Tanju Bayındırlı, Sinan Ay, Yunus Emre Gençer ve Elif Ceren Kaya ile Erdemli’den Elif Nur Doğay Tanrıverdi, Şeyma Akman ve Silifke’den Nurseda Aydın, Azize Korkmaz, Zeynep Palacı Ateş, Mehmet Ali Özkan, Merve Özdemir ve Rahmetullah Deniz, Anamur’dan Rabia Büyük Altıntaş, Sena Betül Güven ve Sami Akadaş ile Mersin Vergi Mahkemesi üyesi Melih Özbülbül oldu.

22 SAVCI YÜKSELDİ

Ayrıca; Mersin Cumhuriyet Savcısı Emrullah Polat 4’üncü dereceye, Memduh Ömür Harput ile Silifke Cumhuriyet Savcısı Ömer Sarıgül 5’inci dereceye ve Tarsus Cumhuriyet Savcısı Orhan Yıldız 3. dereceye yükseldi

Mersin Cumhuriyet Savcıları; Fulya Kahvecioğlu, Ahmet Oğuzhan Tekoğul, Buğra Tekin ve Murat Kaban, Tarsus Cumhuriyet Savcıları; Osman Tangaloğlu, Hande Aslan, Fatma Şeyma Sürezli, Bünyamin Bal, Batuhan Çatalcam, Muhammed Ali Gevrek ve Yusuf Andız ile Silifke Cumhuriyet Savcıları; Mehmet Fatih Durmuş, Hakan Güzel, Nurhak Ateş ile Serkan Kalay ile Anamur Cumhuriyet Savcıları Muhammed Eren Tutcu ve Bilal Güven ile Mut’tan Yusuf Kaan Özdemir 6’ıncı dereceye yükseldi.

 

LİSTEYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/10/20221019-11.pdf


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA