MERSİN’DE SAĞLIKÇILARIN GÜÇ BİRLİĞİ MEYVESİNİ VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE SAĞLIKÇILARIN GÜÇ BİRLİĞİ MEYVESİNİ VERDİ


 

Mersin’de sağlık emek örgütleri, iş bırakma eylemlerine katılan sağlık emekçilerine yönelik disiplin soruşturmalarının sona erdirilmesi ve banka promosyon sorununu çözümü için bir araya gelerek, güç birliği sergiledi. Sağlık emek örgütlerinin bu dik duruşu meyvesini verdi ve İl Sağlık Müdürlüğü, promosyon sorunun için harekete geçti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de ki sağlık emek örgütleri sorunlarının çözümü için sık sık bir araya geldi. Mersin Tabip Odası, Genel Sağlık-İş, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Hekim Birliği ve Mersin Aile Hekimleri Derneği’nin, sorunlarına karşı birlikte duruş sergileme kararı aldı.

Geçtiğimiz haftalarda İl Sağlık Müdürlüğüne yürüyerek bir de eyleme imza atan sağlık emek örgütleri, son olarak geçen hafta kurum yetkilileri ile bir araya gelerek özellikle banka promosyonları ve iş bırakma eylemlerine katılan sağlık emekçilerine yönelik disiplin soruşturmaları sorununa çözüm çağrısı yaptı.

 

KURUM PROMOSYON SÖZLEŞMESİNİ TEK TARAFLI FESİH ETTİ

Sağlık emek örgütlerinin bu dik duruşu meyvesini verdi ve İl Sağlık Müdürlüğü, promosyon sorunun için harekete geçti. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Ziraat Bankası ile olan mevcut promosyon anlaşmasını tek taraflı ve tazminatsız olarak feshederek, promosyon sorunun çözümü için önemli bir adım atmış oldu.

 

“DOĞRU İSE TEBRİK EDERİZ”

Gelişmeyi kamuoyuyla paylaşan Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, banka maaş promosyon sözleşmesi ile ilgili uzun süredir yapmış oldukları çalışmaları tüm şeffaflığı ile paylaştıklarını söyledi. Bu süreçte kentteki ilgili tüm sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yaptıklarını anımsatan Şen, “Basın açıklaması ile sürecin her adımında takipçisi olacağımızı duyurduk. Yaptığımız toplantılarda fesih için müdürlüğümüze tüm şartları ilettik. Tek taraflı tazminatsız fesih için gerçekleşirse kendisini tebrik edeceğimizi söyledik ve haber doğru ise bakanlık hukuk müşavirliğinin görüşü ile sözleşmeyi tek taraflı fesih eden İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Ceviz'i tebrik ederiz.

 

“STK’LAR SÜRECE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE DAHİL OLMALI”

Toplantıya katılan bizleri süreçte bilgilendireceğini ifade etmişti ama etmedi ve nedense müdürlük internet sayfasından duyurması gereken haberi bizler bir sendikanın sosyal medyada duyurması ile öğrendik.

Yola çıktığımızda söylediğimiz gibi sonuçta kazanan tüm sağlık çalışanları olduğu sürece Genel Sağlık İş rol kapma peşinde olmayacaktır. Sağlık müdürlüğümüze bundan sonraki süreçte aynı garabet sözleşme imzalanmaması için ihale süreçlerinde protokol ve teknik şartname hazırlanırken tüm STK’ların sürece şeffaf bir şekilde dahil olmasını ilettik ve kabul gördü. Umarım gerçekleşir.

 

“YENİ İHALE 3 YILDAN AZ OLMASIN VE OCAK’TA YAPILSIN”

Ayrıca yine aynı toplantıda yapılacak yeni ihalenin 3 yılın üzerinde olmaması ve yıl sonu itibari ile alınacak tutarın az olacağı bu nedenle ihalenin Ocak ayında memur maaş zammı ile yapılması yada memur maaş zammının sözleşmede promosyon bedeline aynı oranda yansıtılması talebimizi ilettik ve buradan bir kez daha yeniliyoruz. Genel Sağlık İş dün olduğu gibi bugünde tüm süreçleri yakından takip edecek ve tüm şeffaflığı ile sizlerle paylaşacaktır.

Katkı sunan tüm kurumlara teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA