ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYORUZ!


 

Tarsus’ta Kemalpaşa Sanayi Sitesinde yakılan kimyasal atıkların yarattığı hava kirliliğine karşı mücadele eden Kemalpaşa Mahalleli kadınları, çocukları ile birlikte eylem yaparak, “Patronların çıkarları uğruna zehir solumak istemiyoruz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Tarsus İlçesi Kemalpaşa Mahallesi sakileri, bölgede faaliyet gösteren Sanayi Sitesi içindeki geri dönüşüm tesislerinin yaratığı hava kirliliğine karşı eylem yaptı.

Kemal Paşa Mahallesi kadınlarının Kemalpaşa Mahallesi Kardeşlik Parkı’nda organize ettiği ve çocukları ile birlikte gerçekleştirdiği eylemde, “Patronların çıkarları uğruna zehir solumak istemiyoruz” haykırışı yükseldi.

Fabrikadan çıkan gazların gösterildiği fotoğrafları taşıyan mahalle sakinleri alkışlarla kirliliğe tepki gösterdi.

Daha sonra bölge halkı adına açıklama yapan Gizem Erkek, “Geri dönüşüm firmalarına karşı değiliz. Elbette geri dönüşüm firmalarının sağladığı katma değer önemlidir. Ancak tehlikeli ve tehlikesiz atık niteliğindeki malzemeleri ortaçağ döneminden kalma yöntemlerle bertarafını kabul etmiyoruz” dedi. 

Hem bireysel hem de muhtarlar aracılığıyla Tarsus Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Valiliğine Bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nezdinde yaptıkları girişimlerden bir netice alamadıklarını söyleyen Erkek, “Buradan soruyoruz; işletmelerin gerekli lisansları ve ruhsatları var mıdır? Merdiven altı işletmelerin tespiti yapılıp gerekli idari ve hukuki yaptırımlar uygulanmış mıdır? Bu işletmeler belediyelerden nasıl ruhsat almaktadırlar? Verilen ruhsatlar zaman içerisinde denetlenip gerekli iş ve işlemler tabi tutuluyorlar mı?

Firmaları hakkında neden işlem yapılmıyor? Denetim işlemlerini hakkıyla yapmayan Tarsus Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sesleniyoruz. Ne zaman harekete geçeceksiniz?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA