EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN DAYANIŞMA BULUŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN DAYANIŞMA BULUŞMASI


 

Mersin’de ki emek ve demokrasi güçleri, Mersin Dayanışma Platformunca organize edilen “Gelecekten Geleneğe Gençlerle” başlıklı geleneksel 19. Pilav Kavurma Dayanışma etkinliğinde buluştu.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Dayanışma Platformu, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine” sloganıyla “Gelecekten Geleneğe Gençlerle” başlıklı geleneksel 19. Pilav Kavurma Dayanışma etkinliği düzenlendi.

Belediyeye ait Park Kafe’de düzenlenen ve alana “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” yazılı pankartın asıldığı etkinliğe ilgi gösterildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ve Emek ve Demokrasi Güçlerinin temsilcileri de katıldı.

43 yıl önce 8 Ekim’de idam edilen Necdet Adalı nezninde, devrim, demokrasi sosyalizm ve özgürlükler mücadelesin emek vermiş, bu yola hayatını adamış yol arkadaşları için bir dakikalık saygı durunda bulunan emek ve demokrasi güçleri daha sonra konuşmalar yaparak, birlikteliğin, dayanışmanın önemini vurguladı.

 

“MESELE YAN YANA OLABİLMEK”

Milletvekili Rıdvan Turan da buluşmada yaptığı konuşmada, “Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül muhabbet ister kahve bahane” atasözünü anımsatarak, “Mesele pilav de değil kavurmada… Mesele yan yana olabilmek. Bu fırtınalı zamanlarda, yanı başımızdakinin omzuna başımızı koyarak bu fırtınalı havaları böyle geçirebilmek. Mesele dayanışmayı yüceltmek, dayanışmayı yükseltmek. Mesele birbirinden bağımsız 5 parmağın bir yumuk gibi bir araya gelebilmesi. Yani mesele bir hayli derin bin mesele. Her ne kadar bahar günleri biraz hüznü getirse de bize, biliriz ki Ekim ayı aynı zamanda mücadelemin boyutlandığı ay demektir. Ekim ayı 12 Eylül 1980’in 8 Ekim’in de ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği, kahrolsun sömürgecilik’ diyen Necdet Adalı’nın, Behice Boran’ın bilgeliğinin, Hikmet Kıvılcımlı’nın 26 yıl cezaevlerinin bir akademiye dönüştürmesinin ayıdır. Ankara’da faşistlerce katledilen 7 TİP’linin hüznüdür bizim için Ekim ayı. Her n olursa olsun biliriz ki Ekim ayı içerisinde mücadeleyi, hüznü, içerisinde kararlılığı barındırır” dedi.

Katılımcıların konuşmalarının ardından buluşmada pilav ikramı yapıldı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA